O Robert Plant δεν νιώθει πια τόσο κοντά με το Stairway to Heaven
News

O Robert Plant δεν νιώθει πια τόσο κοντά με το Stairway to Heaven

To Stairway to Heaven θεωρείται ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και σε δύο χρόνια θα συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής, αφού κυκλοφόρησε το 1971 στο Led Zeppelin IV.

Μιλώντας στο Ultimate Classic Rock Nights, ο Robert Plant μίλησε λίγο για το συγκεκριμένο τραγούδι που αποτελεί φυσικά σήμα-κατατεθέν των Led Zeppelin.

«Φυσικά είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Η μουσική κατασκευή του είναι πάρα πολύ καλή. Θα μπορούσες να πεις ότι δεν μπορεί να σταθεί χωρίς φωνητικά, αλλά από την άλλη νομίζω ότι τελικά θα μπορούσε γιατί είναι καλή μουσική»

Στη συνέχεια όμως φάνηκε ότι πλέον δεν αποτελεί μία από τις αγαπημένες τους συνθέσεις ειδικά στο στιχουργικό κομμάτι.

«Στιχουργικά δεν νιώθω πλέον τόσο κοντά του γιατί είναι πια τόσο μακρινό. Δεν θα επιχειρούσα να γράψω τόσο αφαιρετικούς στίχους. Το κοιτάω και του βγάζω το καπέλο και νομίζω ότι κάποια μέρη του είναι εκπληκτικά. Ο τρόπος που προχωράει ο Jimmy Page και η κορύφωση στα ντραμς είναι πολύ όμορφα πράγματα. Αλλά στιχουργικά και φωνητικά δεν είμαι πλέον τόσο σίγουρος.

Το Stairway to Heaven ψηφίστηκε ως το τρίτο καλύτερο ροκ κομμάτι όλων των εποχών μέσω του τηλεοπτικού σταθμού VH1, και τοποθετήθηκε 31ο στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών. Επίσης, τη δεκαετία του 1970, στις ΗΠΑ, ήταν το τραγούδι που ζήτησαν περισσότερες φορές να ακουστεί στο ραδιόφωνο, αν και ποτέ δεν κυκλοφόρησε εκεί ως single.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ