Kirk Hammet: «Δεν με αφήνουν να χρησιμοποιώ τις ιδέες μου»
News

Kirk Hammet: «Δεν με αφήνουν να χρησιμοποιώ τις ιδέες μου»

O Kirk Hammet μιλάει στο νέο τεύχος του Rolling Stone σε ένα θέμα με τίτλο Musicians On Musicians και εκεί συζητά με την Annie Clark για τις ιδέες του και πόσες από αυτές χρησιμοποιούνται στα άλμπουμ των Metallica.

«Πάντα νιώθω ότι έχω πολλά να πω σε κάθε άλμπουμ, αλλά δεν μπορώ να τα πω. Και είναι τρελό γιατί γενικά έχω μεγάλη περιέργεια σε θέματα μουσικής. Μπορώ να παίξω πολλά διαφορετικά πράγματα. Παίζω Jazz, bossa nova, blues, gypsy jazz, ακόμα και γ@μημένες ανατολίτικες ευρωπαϊκές μπαλάντες. Τα παίζω όλα. Αλλά κανείς δεν ξέρει ότι μπορώ να τα παίξω. Πάντα προσπαθώ να βάζω μικρές πινελιές jazz και διαφορετικές τεχνικές στο παίξιμο μου στους Metallica».

Στη συνέχεια ο Hammet ρωτήθηκε αν αυτές οι ιδέες του απορρίπτονται στους Metallica.

«Συνέχεια. Μου λένε ότι αυτό ακούγεται πολύ μπλουζ. Και απαντάω ‘τι είναι αυτά που λέτε; Είναι απλά ένα πέρασμα’. Εντάξει, ό,τι ναι, τονική αστυνομία. Αλλά και πάλι η τονικλη αστυνομία είναι χρήσιμη. Ο τόνος είναι πολύ σημαντικός».

Την εποχή που οι Metallica έγραφαν το Hardwired, ο Kirk Hammet είχε δηλώσει ότι έχασε το τηλέφωνο του, όπου εκεί κρατούσε ηχογραφημένες πάνω από 1000 ιδέες. Έτσι, το όνομα του δεν υπάρχει σε καμία από τις συνθέσεις του πιο πρόσφατου άλμπουμ της μπάντας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ