Αν τα πράγματα σας φαίνονται λίγο πιο «μαύρα» είναι γιατί το Blade Runner συμβαίνει τώρα!
News

Αν τα πράγματα σας φαίνονται λίγο πιο «μαύρα» είναι γιατί το Blade Runner συμβαίνει τώρα!

Σήμερα μπήκε ο Νοέμβριος. Είμαστε λοιπόν στον ενδέκατο μήνα του 2019, στο χρονικό πλαίσιο που εξελίσσεται το Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκότ.

To Blade Runner δεν είναι πλέον μία ταινία που εξελίσσεται σε ένα ζοφερό εναλλακτικό μέλλον, αλλά σε ένα ζοφερό εναλλακτικό παρόν.

Και μπορεί να απέχουμε αρκετά από ιπτάμενα αυτοκίνητα και ρέπλικες, αλλά υπάρχουν πράγματα που τα έχουμε και μάλιστα πιο εξελιγμένα σε σχέση με το πώς απεικονίζονται στην ταινία, όπως οι φωνητικές εντολές. Για να μην μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή που δεν αποκλείεται σε μερικά χρόνια να μας φέρει σε κοντινές συνθήκες με αυτές που βλέπουμε στην ταινία του 1981.

Η ταινία παρουσιάζει ένα δυστοπικό Λος Άντζελες, στο οποίο κατασκευάζονται, γενετικά προηγμένες «ρέπλικες» από την πανίσχυρη εταιρεία Tyrell Corporation, , οι οποίες είναι εξωτερικά όμοιες με τους ανθρώπους. Η χρήση τους στη Γη απαγορεύεται, και ρυθμίζονται αποκλειστικά για επικίνδυνες ή ιατρικές εργασίες, σε αποικίες του εξώκοσμου.

Οι ρέπλικες που αψηφούν την απαγόρευση και επιστρέφουν στη Γη καταζητούνται και θανατώνονται από ειδικούς εργαζόμενους της αστυνομίας, γνωστούς ως «Blade Runners». Η ταινία εστιάζει στην ομάδα από ρέπλικες που δραπέτευσαν πρόσφατα και κρύβονται στο Λος Άντζελες και στον έμπειρο Blade Runner Rick Deckard (Χάρισον Φορντ), ο οποίος δέχεται απρόθυμα την αποστολή να τις κυνηγήσει.

Αν λοιπόν υπάρχη κατάλληλη εποχή για να δείτε ξανά την ταινία ή ακόμα και για πρώτη φορά, τότε αυτή είναι σίγουρος ο μήνας που διανύουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ