To Joker θα έχει ίδια κέρδη με το Infinity War με οκτώ φορές μικρότερο μπάτζετ
News

To Joker θα έχει ίδια κέρδη με το Infinity War με οκτώ φορές μικρότερο μπάτζετ

Η επιτυχία τoυ Joker σε ολόκληρο τον κόσμο είναι σαρωτική και πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Η ταινία του Τονt Φίλιπς θα γίνει τις επόμενες ημέρες το πιο εμπορικό R-Rated πρότζεκτ όλων των εποχών, ενώ μία μετριοπαθής πρόβλεψη του φέρνει τελικές εισπράξεις που θα αγγίξουν τα 900 εκατομμύρια δολάρια.

Και όλα αυτά χωρίς την Κίνα που αποτελεί παραδοσιακά μεγάλη αγορά για τις ταινίες της DC και της Marvel, αφού θεωρήθηκε πολύ… επικίνδυνη για να προβληθεί εκεί.

Σύμφωνα με το Deadline που ανέλυσε όλα τα στοιχεία, αν βγάλουμε τα έξοδα διαφήμισης, υπολογίζουμε το μπάτζετ των 55 εκατ. δολαρίων και βάλουμε στο παιχνίδι την πρόβλεψη εσόδων για τα dvd, το streaming και τις τηλεοπτικές συμφωνίες το Joker θα έχει κέρδος περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αυτό το ποσό είναι περίπου ίδιο με το κέρδος που είχε το Infinity War. Η ταινία των Avengers ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια εισπράξεων στο παγκόσμιο box-office όμως είχε οκτώ φορές μεγαλύτερο μπάτζετ (περίπου 400 εκατομμύρια) και δυσθεώρητα εμπορικά έξοδα.

H ταινία κάνει απίστευτη πορεία και στην Ελλάδα και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να γίνει η πιο εμπορική της δεκαετίας που διανύουμε αφήνοντας πίσω το Ένας άλλος Κόσμος του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ακολουθεί ο πίνακας με όλα τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκε στο Deadline.

Profit Statement
Domestic Box Office *310M
International*590M
Chinan/a
Global Box Office*900M
Theatrical Revenue
Domestic Rentals155M
International Rentals266M
Home Entertainment & TV Revenue
Domestic Home Entertainment75M
International Home Entertainment71M
Domestic Free TV25M
Domestic Pay TV35M
International TV124M
Total Revenues750M
Costs
Production Cost70M
Global P&A120M
Participations/Residuals/Global Home Ent. Costs97M
Total Costs287M
Profit464M

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: