Τι κατέθεσε η υπάλληλος του Υπουργείου πολιτισμού που αποφάσισε να… σώσει τη νεολαία από το Joker

Roxx |
Τι κατέθεσε η υπάλληλος του Υπουργείου πολιτισμού που αποφάσισε να… σώσει τη νεολαία από το Joker - Roxx.gr

Μεγάλη συζητήση έχει προκαλέσει η έφοδος δύο αστυνομικών σε κινηματογράφο του Mall κατά τη διάρκεια προβολής του Joker, με στόχο να εντοπίσει ανήλικους και να τους βγάλει από την αίθουσα.

Όλα ξεκίνησαν από μία υπάλληλο του Υπουργείου Πολιτισμού που αποφάσισε το μεσημέρι του Σαββάτου να σώσει τη νεολαία, από την ταινία και έτσι προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους θεατές.

Σύμφωνα με το protothema.gr η υπάλληλος Β.Μ που μετέβη στο The Mall μαζί με δύο αστυνομικούς αφού είχε πάρει χαρτί από εισαγγελέα, υποστηρίζει στην κατάθεση της στο Α.Τ Αμαρουσίου ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επιτροπής για την αξιολόγηση της καταλληλότητας της ταινίας έπειτα από προφορική εντολή που πήρε από την διευθύντρια του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου, καταθέτοντας και το σχετικό έγγραφο που εξηγούσε το λόγο για τον οποίο προέβη στον έλεγχο.

Η υπάλληλος Β.Μ υποστηρίζει στην ίδια κατάθεση ότι είχε λάβει εντολή να μπει ως θεατής στην κινηματογραφική αίθουσα προκειμένου να διαπιστώσει αν ευσταθούν καταγγελίες που ανέφεραν ότι την ταινία παρακολουθούν και ανήλικα παιδιά.

Η υπάλληλος που διεξήγαγε τον έλεγχο αναζήτησε στο κινητό τηλέφωνο την προϊσταμένη του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου. Επειδή, όμως, δεν την βρήκε, κάλεσε την αμέσως κατώτερη σε βαθμό η οποία και έδωσε την προφορική εντολή.

Πράγματι η υπάλληλος μπήκε μέσα στην αίθουσα όπου και διαπίστωσε την παρουσία έξι ανήλικων από 12 έως 17 ετών, οι οποίοι δεν συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους που με τη σειρά τους βρίσκονταν σε άλλους χώρους του εμπορικού κέντρου. Και ενώ λοιπόν η προβολή η ταινίας βρισκόταν σε εξέλιξη, η υπάλληλος Β.Μ βγήκε από την αίθουσα, πήγε στο ΑΤ Αμαρουσίου και επέστρεψε μαζί με τους δυο αστυνομικούς. Αρχικά αναζήτησαν τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, στον οποίο παρέδωσαν την εντολή από τον εισαγγελέα για διακοπή της ταινίας και επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μέσα στην αίθουσα βρίσκονται ανήλικοι.

Ο υπεύθυνος του κινηματογράφου έδωσε εντολή να σταματήσει η προβολή του Joker και έτσι αυτόματα άνοιξαν τα φώτα μέσα στην αίθουσα προς έκπληξη των θεατών. Οι δυο αστυνομικοί ζήτησαν από τους έξι ανήλικους να τους ακολουθήσουν εκτός της αίθουσας ενώ αναζητήθηκαν οι γονείς που βρίσκονταν όπως προαναφέραμε εντός του εμπορικού κέντρου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ