Αστυνομικοί έβγαλαν ανήλικους από κινηματογράφους που έδειχναν το Joker στην Αθήνα
News

Αστυνομικοί έβγαλαν ανήλικους από κινηματογράφους που έδειχναν το Joker στην Αθήνα

Ο χαμός με το Joker συνεχίζεται στους κινηματογράφους αυτή τη φορά όχι για τα πόσα εισιτήρια έκοψε, αλλά για τις αστυνομικές επεμβάσεις που έγιναν σε δύο περιπτώσεις στα Village του Mall και στο ΑΕΛΛΩ στην Κυψέλη.

Και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Στη μία περίπτωση υπήρξε εντολή του εισαγγελέα για έλεγχο, μετά από καταγγελίες δύο γυναικών υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην κινηματογραφική αίθουσα και στη δεύτερη περίπτωση,  το θέμα αφορούσε ενδοοικογενειακές διαφορές, καθώς η μητέρα του παιδιού δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της, προκειμένου το παιδί να παρακολουθήσει με τον πατέρα τη συγκεκριμένη ταινία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, διέψευσε πως έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες. ​

«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο», σχολίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την έφοδο της αστυνομίας σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας κατά τη διάρκεια της προβολή του «Joker» του Τοντ Φίλιπς. Πρόσθεσε ότι οι δύο κυρίες που έκαναν την καταγγελία εργάζονται όντως στο Υπουργείο Πολιτισμου, αλλά έδρασαν αυτοβούλως και έχει ήδη κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος. Καταδίκασε απερίφραστα τόσο την πράξη τους όσο και την έφοδο της Αστυνομίας στους κινηματογράφου, δηλώνοντας: ««Ο έλεγχος δε σημαίνει φωνάζω την ΕΛΑΣ και δημιουργώ προβλήματα σε ανηλίκους και τις οικογένειές τους, αλλά παρατηρώ παραβάσεις στον κινηματογράφο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: