Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel: «Δεν είναι κινηματογράφος, είναι θεματικά πάρκα»
News

Σκορσέζε για τις ταινίες της Marvel: «Δεν είναι κινηματογράφος, είναι θεματικά πάρκα»

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας που έρχεται στο Netflix (αλλά και για περιορισμένο διάστημα στους κινηματογράφους) τον Νοέμβριο.

Το Irishman έχει πάρει μέχρι στιγμής ενθουσιώδεις κριτικές και περιλαμβάνει στο καστ του μεγαθήρια όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Αλ Πατσίνο και ο Τζο Πέσι σε μία γκανγκστερική ταινία βγαλμένη από τα παλιά.

Καμία σχέση δηλαδή με ότι μας παρουσιάζει η Marvel τα τελευταία χρόνια που κυριαρχεί στο Box office και μπορεί εκατομμύρια άνθρωποι να είναι φανατικοί οπαδοί του MCU, όχι όμως και ο Σκορσέζε.

«Δεν τις βλέπω. Προσπάθησα, αλλά αυτό δεν είναι κινηματογράφος» απάντησε ο σκηνοθέτης όταν ρωτήθηκε αν του αρέσουν οι ταινίες της Marvel και συνέχισε: «Ειλικρινά, το μόνο που που μπορώ να τις συγκρίνω, παρά το γεγονός ότι είναι καλοφτιαγμένες, είναι τα θεματικά πάρκα. Δεν είναι ο κινηματογράφος όπου ανθρώπινα όντα προσπαθούν να προσφέρουν συναισθηματικές και σε ψυχολογικές εμπειρίες σε άλλα ανθρώπινα όντα».

Ο Μάρτιν Σκορσέζε είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, με την προσφορά του στον κινηματογράφο να είναι ανεκτίμητη αλλά στα 76 του χρόνια δεν το λες ακριβώς και target group για τις ταινίες της Marvel.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: