Ο George Lucas ένιωσε προδομένος από τη Disney για την πορεία του Star Wars
News

Ο George Lucas ένιωσε προδομένος από τη Disney για την πορεία του Star Wars

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την πρεμιέρα του Rise of Skywalker που θα βάλει τέλος στη νέα τριλογία του Star Wars με το JJ Abrams να επανέρχεται στο τιμόνι και ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια ποιος είναι αυτός που δεν συμφωνεί καθόλου με την πορεία που πήραν οι ταινίες. Είναι φυσικά ο George Lucas που έχει εκφράσει και δημόσια τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη της ιστορίας.

Για το θέμα τοποθετείται στην αυτοβιογραφία του ο πρόεδρος της Disney, Bob Iger, που ήταν ο άνθρωπος που διαπραγματεύτηκε την αγορά της LucasFilm πίσω στο 2012. Τονίζει ότι ο George Lucas είχε δώσει τις ιδέες του για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η νέα τριλογία, αλλά βάση συμβολαίου η Disney δεν ήταν υποχρεωμένη να τις χρησιμοποιήσει. Τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν όταν ο Lucas συναντήθηκε με τους  J.J. Abrams και Michael Arndt για να συζητήσουν την πλοκή του Force Awakens.

«Ο George, αμέσως εκνευρίστηκε όταν άρχισαν να του εξηγούν την πλοκή και συνειδητοποίησε ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία που είχε δώσει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ήξερε ότι δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε,  αλλά πίστευε ότι οι ιδέες του θα χρησιμοποιηθούν. Είχα προσπαθήσει από την πρώτη στιγμή να μην το παραπλανήσω και να είμαι ξεκάθαρος, αλλά τώρα πιστεύω ότι δεν το κατάφερα και θα μπορούσα να το χειριστώ καλύτερα. Ένιωσε προδομένος και ενώ ποτέ δεν πίστευα ότι αυτή η διαδικασία θα ήταν εύκολη ξεκινήσαμε άσχημα κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει».

Η δυσαρέσκεια του George Lucas συνεχίστηκε και όταν είδε ολοκληρωμένο το Force Awakens όπως λέει ο Bob Iger. «Δεν έκρυψε την απογοήτευση του. Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο, είπε. Σε κάθε ταινία της αρχικής τριλογίας ήταν σημαντικό για αυτόν,  να παρουσιάζει καινούργιους κόσμους, νέες ιστορίες, νέους χαρακτήρες και νέες τεχνολογίες. Δεν υπήρχαν αρκετά οπτικά και τεχνικά άλματα μου είπε».

Ο Iger τονίζει ότι ο George Lucas δεν είχε άδικο, αλλά επίσης δεν εκτιμούσε την πίεση που είχαμε για να δώσουμε στους οπαδούς μία ταινία που θα απολαύσουν.  «Φτιάξαμε σκόπιμα έναν κόσμο που έχει την ίδια αίσθηση και τον ίδιο τόνο με την παλιά τριλογία και να μην φύγουμε μακριά από αυτό που περίμενε ο κόσμος. Ο George μας ασκούσε κριτική για όλα όσα κάναμε».

Το Rise of Skywalker έρχεται στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: