Joker: Έφυγε από συνέντευξη ο Γιοακίν Φίνιξ μετά από αμφιλεγόμενη ερώτηση
News

Joker: Έφυγε από συνέντευξη ο Γιοακίν Φίνιξ μετά από αμφιλεγόμενη ερώτηση

Ο δρόμος που μας οδηγεί στην πρεμιέρα της ταινίας του Joker, έχει πάρει πολλές διαφορετικές στροφές. Όλα ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο, όταν στην πρεμιέρα του φεστιβάλ της Βενετίας οι θεατές χειροκροτούσαν όρθιοι για οκτώ λεπτά στο φινάλε.

Η ταινία κατέκτησε μάλιστα τον Χρυσό Λέοντα και οι πρώτες κριτικές ήταν αποθεωτικές. Τα πράγματα άρχισαν να διαφοροποιούνται, όταν προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο, με το κοινό εκεί να είναι αρκετά διαφορετικό και με τους περισσότερους κριτικούς να προέρχονται από τις Η.Π.Α. άρχισε μία έντονη κριτική για το πως τα όσα βλέπουμε στην οθόνη μπορεί να εμπνεύσουν κάποιον σε παράνομες πράξεις στην πραγματική ζωή.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από αυτό ακριβώς το θέμα, με αναλύσεις επί αναλύσεων που σε πολλά σημεία δεν αφορούν καν την ταινία σαν ταινία, αλλά το τι συμβαίνει στα κρυφά φόρουμ όπου κάποιος εξτρεμιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει ως σημαία τον Joker για τις μελλοντικές πράξεις του.

Αυτή ήταν η θεωρία που έκανε τον Γιοακίν Φίνιξ να αποχωρήσει από συνέντευξη που έδινε στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας. Και όχι σε κάποιο τυχαίο μέσο, αλλά στην Telegraph.

«Ανησυχείς ότι η ταινία θα αποτελέσει έμπνευση, για ανθρώπους σαν αυτόν που υποδύεσαι, πιθανότατα με τραγικά αποτελέσματα;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

O 44χρονος ηθοποιός πάγωσε για αρκετά δευτερόλεπτα, χωρίς να πει τίποτα. Τελικά μετά αρκετή ώρα είπε «Γιατί; Γιατί να το κάνεις; Όχι… Όχι…». Σηκώθηκε από την καρέκλα, προσπέρασε τον δημοσιογράφο και έφυγε από το δωμάτιο.

Τελικά, μετά από περίπου μία ώρα και αφού συμβουλεύτηκε άνθρωπο των δημοσίων σχέσεων της Warner Bros, ο Γιοακίν Φίνιξ, επέστρεψε στο δωμάτιο για να ολοκληρωθεί η συνέντευξη.

Ήταν πολύ πιο χαλαρός, ρώτησε τον δημοσιογράφο αν τρόμαξε, είπε ότι δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι θα του γινόταν τέτοια ερώτηση και κατέληξε λέγοντας ότι δεν ξέρει ποια είναι η έξυπνη απάντηση.

Η ταινία του Joker κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: