Οι Metallica είναι η μεγαλύτερη live μπάντα στον κόσμο!
News

Οι Metallica είναι η μεγαλύτερη live μπάντα στον κόσμο!

Πριν αρχίσετε να μας σιχτιρίζετε για την επιλογή του τίτλου, να σας προλάβουμε και να πούμε ότι το συμπέρασμα προκύπτει από την Pollstar. Είναι η εταιρεία που αναλύει συναυλιακά δεδομένα παγκοσμίως και κατέληξε μέσα από έρευνα της ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι Metallica είναι το κυρίαρχο συγκρότημα στο σε αυτό το πεδίο.

Και δεν μιλάμε μόνο για metal ή για rock. Στη διαδικασία περιλαμβάνονται και καλλιτέχνες όπως η Taylor Swift και ο Ed Sheeran.

Σύμφωνα λοιπόν με την Pollstar από το 1982 μέχρι και σήμερα, οι Metallica έχουν διαθέσει 22.1 εκατομμύρια εισιτήρια για τις συναυλίες τους με έσοδα που αγγίζουν το 1.5 δισεκατομμύριο.

Βρίσκονται πολύ πάνω από τους AC/DC, αλλά και τον Ozzy (και μόνο του και με τους Black Sabbath), ενώ μπροστά τους βρίσκονται μόνο οι U2, με την Pollstar να τονίζει ότι ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι ο Bono και η παρέα του είναι ενεργοί περισσότερα χρόνια.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, τονίζει επίσης ότι ένας από τους λόγους που οι Metallica είναι αρκετά μπροστά από μεγαθήρια της ποπ μουσικής, είναι ότι παίζουν σε χώρες που αυτοί οι καλλιτέχνες δεν πλησιάζουν καν και μάλιστα κανουν το ένα ρεκόρ προσέλευσης μετά το άλλο.

Θυμίζουμε ότι το S&M 2 των Metallica θα προβληθεί και στις ελληνικές αίθουσες στις 9 Οκτωβρίου και μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: