Σε περίεργη ιστορία με υπερκοστολόγηση εισιτηρίων εμπλέκονται οι Metallica
News

Σε περίεργη ιστορία με υπερκοστολόγηση εισιτηρίων εμπλέκονται οι Metallica

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Ένα σοβαρό θέμα φέρνει στη δημοσιότητα το Billboard, που έχει να κάνει με την πώληση εισιτηρίων των συναυλιών των Metallica στην Αμερική το 2017, μέσω της δευτερεύουσας αγοράς και όχι των επίσημων προμηθευτών.

Φυσικά αυτά τα εισιτήρια πωλούνται σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από τις αρχικές.

Δεν υπάρχει κάτι παράνομο σε αυτή την ιστορία, όμως τα συγκροτήματα αποφεύγουν την εμπλοκή σε τέτοιου τύπου πρακτικές (τουλάχιστον δημόσια) γιατί φυσικά υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τη Live Nation ζητήθηκε βοήθεια για τη μεταπώληση των εισιτηρίων, από έναν τύπο με το όνομα Tony DiCioccio. Οι πληροφορίες λένε ότι δουλεύει με τους Metallica ως σύμβουλος εισιτηρίων και μάλιστα έχει στενή σχέση με τα μέλη του συγκροτήματος.

Η συναλλαγή αφορούσε 4.400 εισιτήρια για κάθε συναυλία (20 στο σύνολο) και από αυτά, το 40% των κερδών θα πήγαινε στους Metallica, άλλο τόσο θα πήγαινε στη Live Nation, ενώ ο Tony DiCioccio θα έπαιρνε το 12%.

Το Billboard τονίζει ότι σε επικοινωνία που είχε με εκπρόσωπο της μπάντας, αυτός υποστήριξε ότι το συγκρότημα δεν ήταν ενήμερο για αυτές τις κινήσεις, αν και σύμφωνα με μία άλλη πηγή, είναι τόσο στενή η σχέση του DiCioccio με τους Metallica, που αν στο τζετ υπάρχουν πέντε θέσεις οι τέσσερις είναι για τα μέλη και η μία για αυτόν.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι την τελευταία διετία έχει σταματήσει σε μεγάλο ποσοστό η ανάγκη για τέτοιες κινήσεις, γιατί όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν αρχίσει να δίνουν τα λεγόμενα «χρυσά» εισιτήρια που παρέχουν περισσότερα στον θεατή και τα έσοδα πάνε κατευθείαν σε αυτούς.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: