Το Netflix αφαίρεσε τη σκηνή της αυτοκτονίας από το 13 Reasons Why
News

Το Netflix αφαίρεσε τη σκηνή της αυτοκτονίας από το 13 Reasons Why

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Η αυτοκτονία της Hannah Baker (Κάθριν Λάγκφορντ) στην πρώτη σεζόν του 13 Reasons Why είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές της δεκαετίας που διανύουμε και έχει ξεκινήσει μία μεγάλη κουβέντα γύρω από τη σειρά που θα επιστρέψει μέσα στη χρονιά με την Τρίτη σεζόν της.

Το Netflix αποφάσισε τελικά και μετά από δύο χρόνια, να αφαιρέσει τη σκηνή από το φινάλε του πρώτου κύκλου και με ανακοίνωση του εξήγησε τους λόγους.

«Ακούσαμε από πολλούς νέους ανθρώπους ότι το 13 Reasons Why τους ενθάρρυνε να ανοίξουν δύσκολες συζητήσεις για θέματα κατάθλιψης και σκέψεις αυτοκτονίας και να ζητήσουν βοήθεια. Ενώ ετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα της τρίτης σεζόν αργότερα το καλοκαίρι, έχουμε λάβει υπόψη το συνεχιζόμενο ντιμπέιτ γύρω από τη σειρά. Έτσι με τη συμβουλή ειδικών όπως η  Christine Moutier, διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πρόληψης Αυτοκτονιών, αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό της σειράς Brian Yorkey και τους παραγωγούς να αφαιρέσουμε τη σκηνή αυτοκτονίας της Hannah από την πρώτη σεζόν».

Από την πλευρά του, ο δημιουργός της σειράς τόνισε ότι στόχος αυτή της σκηνής ήταν να καταγράψει την άσχημη και οδυνηρή πραγματικότητα έτσι ώστε κανένας να μην προσπαθήσει να το κάνει.

«Καμία σκηνή δεν είναι πιο σημαντική από το μήνυμα της σειράς. Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει η σειρά να κάνει περισσότερο καλό και θα μειώσει τον κίνδυνο για τους νεαρούς και ευάλωτους θεατές».

Σύμφωνα με την έρευνα που οδήγησε το Netflix σε αυτή την απόφαση τον Απρίλιο του 2017, όταν έκανε πρεμιέρα η σειρά δηλαδή, υπήρξε αύξηση 30% στο ποσοστό αυτοκτονιών στις ηλικίες 10 έως 17.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ