Όλα όσα ξέρουμε για τη σειρά-διάδοχο του Game of Thrones
News

Όλα όσα ξέρουμε για τη σειρά-διάδοχο του Game of Thrones

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


To Game of Thrones έριξε την αυλαία του τον Μάιο με την 8η και τελευταία σεζόν, που άφησε παραπονεμένο ένα μεγάλο μέρος του κοινού που παρακολουθούσε φανατικά τη σειρά.

Πλέον όμως το έχουμε αφήσει πίσω μας και στρέφουμε το βλέμμα προς το μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο μας περιμένει σίγουρα ένα prequel που έχει πάρει το πράσινο φως και αυτή την εποχή έχει μπει στην διαδικασία των γυρισμάτων, με τον προσωρινό (πιθανότατα) τίτλο Bloodmoon.

Showrunner θα είναι η Jane Goldman (με την πολύτιμη βοήθεια του George RR Martin), ενώ το μεγαλύτερο από τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί για το καστ είναι η Ναόμι Γουότς που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η νέα σειρά δεν θα έχει καμία σχέση χρονικά με το Game of Thrones  αφού θα γυρίσουμε πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στην εποχή των ηρώων. Αυτή είναι η  επίσημη περιγραφή που έχει δώσει στη δημοσιότητα το HBO.

Εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones και καταγράφει την… κατηφόρα του κόσμου από τη χρυσή εποχή των ηρώων στην πιο σκοτεινή του ώρα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Από τα τρομακτικά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος μέχρι την πραγματική καταγωγή των White Walkers, τα μυστήρια της Ανατολής και τους Σταρκ των θρύλων… δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι ξέρουμε.

Τι ξέρουμε όμως για αυτή την εποχή; Οι λίγες περιγραφές που υπάρχουν μας έρχονται από τα βιβλία του George R.R. Martin,  ενώ υπάρχουν συγκεντρωμένες στο  «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου».

Πάμε να δούμε ένα μικρό εισαγωγικό κομμάτι για την εποχή των ηρώων:

Η εποχή των ηρώων κράτησε χιλιάδες χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων βασίλεια σχηματίστηκαν και διαλύθηκαν, οίκοι ευγενών ιδρύθηκαν και χάθηκαν και σπουδαία κατορθώματα επιτεύχθηκαν.  Ωστόσο, αυτά που πραγματικά γνωρίζουμε για εκείνες τις εποχές είναι ελάχιστα περισσότερα από όσα γνωρίζουμε για την εποχή της αυγής. 

Οι ιστορίες που έχουμε τώρα είναι έργο των Σέπτον και των Μέιστερ και γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια μετά τα γεγονότα – όμως σε αντίθεση με τα παιδιά του δάσους και τους γίγαντες, οι Πρώτοι Άνθρωποι αυτής της εποχής των Ηρώων άφησαν πίσω τους κάποια ερείπια και αρχαία κάστρα που μπορούν να τεκμηριώσουν μέρος των μύθων, και υπάρχουν πέτρινα μνημεία στους τύμβους και αλλού σημαδεμένα με τους ρούνους τους. Μέσα από αυτά τα απομεινάρια μπορούμε να αρχίσουμε να ξετρυπώνουμε την αλήθεια πίσω από τους μύθους.  (Απόσπασμα από το βιβλίο του George R.R. Martin «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου» που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τι εκδόσεις Anubis). 

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να αναπτυχθούν οι ιστορίες που θα διηγηθεί η νέα σειρά, από την περιγραφή της επίσης καταλαβαίνουμε ότι θα μπούμε στην εποχή των ηρώων στα τελειώματα της, λίγο πριν την πιο σκοτεινή ώρα του κόσμου. Ποια είναι αυτή;

Μα φυσικά η μεγάλη νύχτα, για την οποία έχουν γίνει πολλές φορές αναφορές και στο Game of Thrones.

Από τις ίδιες ιστορίες μαθαίνουμε για τη Μεγάλη Νύχτα, όταν ήρθε ένας χειμώνας που κράτησε μία ολόκληρη γενιά – μια γενιά κατά την οποία παιδιά γεννήθηκαν, έγιναν ενήλικες και σε πολλές περιπτώσεις πέθαναν χωρίς να δουν ποτέ την Άνοιξη. Μάλιστα, μερικές από τις λαϊκές παραδόσεις λένε ότι δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας. Τόσο βαρύς ήταν ο χειμώνας που ήρθε στον κόσμο.  (Απόσπασμα από το βιβλίο του George R.R. Martin «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου» που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τι εκδόσεις Anubis). 

Από εδώ και πέρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το περιεχόμενο, αλλά μοιάζει λογικό να υποθέσουμε ότι μπορεί να δούμε την ιστορία του Night King, το χτίσιμο τους τείχους, τους πρώτους βασιλιάδες των Σταρκ ή ακόμα και τα πρώτα βήματα του Οίκου των Λάννιστερ.

Ακολουθούν όλοι οι πρωταγωνιστές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Naomi Watts, Miranda Richardson

Richard McCabe, Marquis Rodriquez, John Heffernan, John Simm, Dixie Egerickx

Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim

Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp, Toby Regbo
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ