Τρεις καταπληκτικές σειρές-σφηνάκια για να ξεχάσετε το Game of Thrones
News

Τρεις καταπληκτικές σειρές-σφηνάκια για να ξεχάσετε το Game of Thrones

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το φινάλε του Game of Thrones και μαζί του μπήκε τέλος σε μία οκταετία, γεμάτη θεωρίες, προβλέψεις και ψυχαγωγίας που δύσκολα θα δούμε ξανά στις οθόνες μας.

Όμως μπορούμε να αφήσουμε πίσω πλέον τη σειρά και να στραφούμε σε άλλα πράγματα που μπορεί να μην έχουν μακροχρόνια φιλοδοξία του GOT, είναι όμως τρομερές δουλειές που έκαναν πρεμιέρα τις προηγούμενες ημέρες και ρίχνουν την αυλαία τους αμέσως.

Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε για το Chernobyl του HBO, το Catch 22 του HULU και το Good Omens του Amazon.

Chernobyl

Το Chernobyl είναι μία μίνι-σειρά πέντε επεισοδίων που προβάλλεται από το HBO και διηγείται την ιστορία του φριχτού πυρηνικού δυστυχήματος του 1986, οι συνέπειες του οποίου γίνονται αισθητές μέχρι και τις μέρες μας.

Ο Jared Harris υποδύεται τον πυρηνικό φυσικό Valery Legasov, έναν από τους πρώτους ανθρώπους που διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής. Ο Stellan Skarsgård εμφανίζεται στον ρόλο του σοβιετικού υπουργού, Boris Shcherbina, που ηγείται της ομάδας ελέγχου που φτάνει στην περιοχή λίγες ώρες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Η σειρά γυρίστηκε στην Λιθουανία και την Ουκρανία και αποτελεί μία τρομακτική καταγραφή του γεγονότος, των θυσιών που έγιναν για να περιοριστεί η καταστροφή, των λαθών που κόστισαν αλλά και των αληθινών ιστοριών με επίκεντρο πάντα τον πυρηνικό όλεθρο.


Catch 22

Ο χώρος δράσης του Catch 22 που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζόζεφ Χέλερ (ίσως η καλύτερη αντιπολεμική σάτιρα όλων των εποχών) είναι το νησάκι Πινόζα, σε μια αμερικάνικη βάση με βομβαρδιστικά αεροπλάνα, δυτικά της Ιταλίας, στη Μεσόγειο Θάλασσα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου από το 1942 έως το 1944 και στην περίοδο που οι «Σύμμαχοι» επιχειρούσαν στην Ιταλία με εκστρατευτικά σώματα και αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Πρωταγωνιστής είναι ο σμηνίτης Γιοσάριαν (Christopher Abbott), που διεκδικεί να επιστρέψει στο σπίτι του, έχοντας συμπληρώσει και το απαιτούμενο όριο πτήσεων – που όμως κάθε φορά αλλάζει κάτω από τις αποφάσεις της ηγεσίας και εφόσον αδυνατεί να το πράξει βρίσκεται σχεδόν αναγκασμένος να σκηνοθετήσει διάφορα κόλπα και καταστάσεις για να αποδείξει ότι είναι τρελός. O Τζορτζ Κλούνεϊ σκηνοθετεί δύο από τα έξι επεισόδια και εμφανίζεται σε τρία από αυτά.


Good Omens 

https://youtu.be/hUJoR4vlIIs

Σύμφωνα με «Τας Ωραίας και Ακριβείς Προφητείας της Αγνής Νάτερ, Μάγισσας» –τον μοναδικό πλήρως αξιόπιστο οδηγό για το μέλλον, που έγραψε, ευτυχώς, το 1655, πριν ανατινάξει ολόκληρο το χωριό της μαζί με τους κατοίκους του, που είχαν συγκεντρωθεί για να την ρίξουν στην πυρά – ο κόσμος θα καταστραφεί ένα Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο Σάββατο.Αμέσως μετά το τσάι…

Οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος του κόσμου σχεδόν από την δημιουργία του, οπότε είναι απόλυτα φυσικό να είναι επιφυλακτικοί όταν εμφανίζεται μια νέα ημερομηνία για την Ημέρα της Κρίσης. Αυτή τη φορά όμως, οι στρατοί του Καλού και του Κακού πραγματικά φαίνονται να προετοιμάζονται. Όμως, ένας καλοπερασάκιας δαίμονας και ένας ιδιότροπος άγγελος θα προτιμούσαν να αποφευχθεί η Αρπαγή. Και μέσα σε όλα αυτά κάποιος έχασε και τον Αντίχριστο. Η σειρά των έξι επεισοδίων βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο των Terry Pratchett και Neil Gaiman . Πρωταγωνιστούν:David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ