Έρευνα για γέλια που συνδέει το heavy metal με την απρόσεχτη οδήγηση
News

Έρευνα για γέλια που συνδέει το heavy metal με την απρόσεχτη οδήγηση

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Μία έρευνα που μόνο ξεκάθαρη και αξιόπιστη δεν τη λες, κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στο περιοδικό Auto Express σε συνεργασία με την εταιρεία IAM Roadsmart.

Τα αποτελέσματα της λένε ότι το heavy metal σε κάνει απρόσεχτο στην οδήγηση, αλλά η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και αναλύεται εδώ μόνο για γέλια μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Και αυτό γιατί μιλάμε για ΕΝΑΝ οδηγό, που άκουσε τέσσερα διαφορετικά τραγούδια και συγκρίθηκαν οι αντιδράσεις του στο τιμόνι την ώρα που έκανε την ίδια διαδρομή.

Η διαδρομή ήταν προσομοίωση του Red Bull Ring της Αυστρίας και την πρώτη φορά έγινε χωρίς καθόλου μουσική για να βγει ο χρόνος και η οι αντιδράσεις προς σύγκριση.

Στη συνέχεια έκανα ξανά τη διαδρομή ακούγοντας κατά σειρά τo”(sic)” από τους Slipknot, το Shake it Off της Taylor Swift, το Goldberg Variations του Bach και τέλος το Humble του Kendrick Lamar.

To αποτέλεσμα έδειξε ότι κατά τη διάρκεια των Slipknot έκανε τη διαδρομή πιο αργά και οι κινήσεις του στις αλλαγές των ταχυτήτων ήταν πιο αδέξιες. Στον Bach η χαλάρωση ήταν μεγάλη, στην Taylor Swift έκανε τη διαδρομή σχεδόν όμοια με αυτή που δεν είχε μουσική και τέλος στον Kendrick Lamar το πήγαινε καλά εκτός από την τελική ευθεία όταν και ανέπτυξε ταχύτητα.

Σε κανένα σημείο της έρευνας δεν αναφέρονται οι μουσικές προτιμήσεις του οδηγού και είναι πολύ απλό να σκεφτείς όταν αν κάποιος δεν έχει ακούσει ξανά Slipknot και του βάλεις το Sic την ώρα που οδηγεί είναι λογικό να τα χάσει.

Αν η έρευνα έλεγε ως αποτέλεσμα ότι το heavy metal σε κάνει να αναπτύσσεις υπερβολική ταχύτητα να το δεχόμασταν. Αυτά. Περιμένουμε την επόμενη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: