To νόημα πίσω από το Rose Tattoo των Dropkick Murphys
News

To νόημα πίσω από το Rose Tattoo των Dropkick Murphys

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Λίγα συγκροτήματα έχουν αγαπηθεί στη χώρα μας τόσο πολύ την τελευταία δεκαετία όπως οι Dropkick Murphys.  Άργησαν πολύ να μας επισκεφθούν, αλλά όταν το έκαναν το καλοκαίρι του 2016 είδαν με τα μάτια τους τη λατρεία του ελληνικού κοινού και από τότε αυτή η αγάπη μόνο μεγαλώνει.

Ήρθαν ξανά στις αρχές του 2017, στο πλαίσιο της περιοδείας τους για το 11 Short Stories of Pain & Glory  που μόλις είχε κυκλοφορήσει τότε και τώρα έρχονται για να ισοπεδώσουν ότι άφησαν όρθιο.

Δεν είναι όμως μόνο οι γεμάτες ένταση στιγμές του ιρλανδέζικου πανκ τους, αυτές για τις οποίες τους λατρέψαμε. Είναι και οι νοσταλγικές μελωδίες που ξεχειλίζουν από συναίσθημα και μας κάνουν να σηκώνουμε ψηλά τα ποτήρια (που λογικά θα είναι γεμάτα με Guinness). Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας τραγουδιών είναι φυσικά το Rose Tattoo μέσα από το Signed and Sealed in Blood του 2013.

Για τον ιδρυτή, μπασίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος, Ken Casey, τα τραγούδια που γράφει πρέπει να λένε μία ιστορία μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αυτό συμβαίνει και με το Rose Tattoo, αφού ένα τατουάζ τριαντάφυλλου υπάρχει πάνω στο σώμα του.

«Στη διάρκεια της ζωής, μέσα από δοκιμασίες, τοποθεσίες, στιγμές πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς, η οικογένεια, αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή, τα τατουάζ στο σώμα μου καταγράφουν όσα έχω περάσει και όλα που με έχουν διαμορφώσει ως άνθρωπο. Είναι όλα μέρος της ιστορίας μου» έχει δηλώσει ο Casey, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο τατουάζ αποτελεί φόρο τιμής στον παππού του, που έχει φύγει από τη ζωή.

«Μου έμαθε όλα αυτά που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα. Ήταν σημαντικό μέλος του συνδικάτου εργατών στη Βοστώνη. Το τατουάζ είναι σε εμφανές μέρος και το κοιτάω συχνά. Ήταν ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε. Κάποιες φορές το πιάνω με την άκρη του ματιού μου και πραγματικά μου φτιάχνει τη διάθεση, όταν τον σκέφτομαι και πόσο δυνατός άνθρωπος ήταν».

Το Rose Tattoo μαζί με όλες τις επιτυχίες του συγκροτήματος θα τις ακούσουμε ζωντανά στην Ελλάδα στις δύο εμφανίσεις τους στις αρχές Ιουνίου.

3 Ιουνίου- Gazi Music Hall, Αθήνα

4 Ιουνίου- Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, Θεσσαλονίκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ