Η χειρότερη απόφαση στην ιστορία του Game of Thrones που κάνει μεγάλη ζημιά στη σειρά
News

Η χειρότερη απόφαση στην ιστορία του Game of Thrones που κάνει μεγάλη ζημιά στη σειρά

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Προσοχή ακολουθούν spoilers για το προτελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones

Το προτελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, έκανε αυτό που οι δημιουργοί της σειράς άφησαν ξεκάθαρα να εννοηθεί από την αρχή της 8ης σεζόν. Η Ντενέρις βάδισε στα βήματα του πατέρα της, τρελάθηκε και έκαψε ολόκληρο το King’s Landing.

Και μπορεί πολλοί να λένε ότι αυτή η κίνηση δεν θα πρέπει να εκπλήσσει γιατί ο χαρακτήρας της είχε παρουσιαστεί σκληρός και έτοιμος να κάνει τα πάντα για το θρόνο, αλλά υπάρχει μία στιγμή που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα. Η στιγμή που ενώ έχει κερδίσει τον πόλεμο και ακούγονται οι καμπάνες που σημαίνουν «παράδοση», η Ντενέρις αποφασίζει να προχωρήσει σε γενοκτονία.

Γιατί για αυτό ακριβώς πρόκειται. Καίει τα πάντα στο πέρασμα της, άμαχο πληθυσμό, γυναίκες και παιδιά. Όχι, ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει σημάδια ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Ότι θα σκοτώσει τους εχθρούς και θα τους κρεμάσει στο δρόμο ναι, ότι θα κάψει αυτούς που δεν την υπακούν ναι, ότι θα κάνει τα πάντα για να ανέβει στο θρόνο ναι.

Αλλά τι συνέβη σε εκείνο το σημείο και την κάνει να σκοτώσει από πρόθεση γυναίκες και παιδιά; Δείτε ξανά τη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί.

https://youtu.be/_9J8ZgxVuU8

Θα μπορούσε να πάει κατευθείαν στο Red Keep και εκεί να βάλει τέλος στη Σέρσεϊ; Φυσικά και θα μπορούσε και πιθανότατα πάλι θα υπήρχαν απώλειες από τον άμαχο πληθυσμό. Όμως το θέμα μας δεν είναι η πλοκή, αφού το να γίνει η Ντενέρις ο τελευταίος μεγάλος κακός του Game of Thrones ήταν πάντα μία πιθανότητα. Κανείς δεν περιμένει happy ending και όποιος νόμιζε ότι θα υπάρξει τέτοιο, παρακολουθεί λάθος σειρά.

Όμως η αδυναμία των δημιουργών να εξηγήσουν το κίνητρο ή το πώς έφτασε σε αυτο το σημείο είναι εκκωφαντική. Φαίνεται από την προσθήκη ομιλίας στο «κεφάλι» της κατά τη διάρκεια της περίληψης του προηγούμενου επεισοδίου την ώρα που γίνεται μάρτυρας του θανάτου της Μισάντεϊ.

Φαίνεται από την απουσία πλάνων της την ώρα της καταστροφής. Από τη στιγμή που αποφασίζει να τα κάψει όλα και για μία ώρα, το πρόσωπο της απουσιάζει. Βλέπουμε μόνο από μακριά τον Ντρόγκον να καίει και να σκοτώνει αδιάκριτα.

Οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν ότι έτσι θα γίνει η Ντενέρις ο μεγάλος κακός της σειράς. Ο τρόπος που τον έκαναν όμως, από τη μία στιγμή στην άλλη και χωρίς το κατάλληλο υπόβαθρο, θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες στην ιστορία της τηλεόρασης. Και δείχνει ξεκάθαρα το πόσο μεγάλο κακό έκανε στη σειρά το κόψιμο των επεισοδίων στις τελευταίες δύο σεζόν.

Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones θα προβληθεί την Κυριακή 19 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμα: 

Σοκ και δέος: Οι αντιδράσεις του κοινού στην απόφαση της Ντενέρις

Διαψεύδει τη φήμη για τα βιβλία και το Game of Thrones ο George RR Martin

«Καρφιά» για το σενάριο του Game of Thrones από τον Βάρυς

Άντε τώρα να εξηγήσουν οι γονείς στα κοριτσάκια τους γιατί τα βάφτισαν Ντενέρις και Καλίσι!

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί για το Game of Thrones ΔΕΝ είναι λάθος όπως το ποτήρι του καφέ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ