Η σκηνή του Endgame που θύμισε τα παλιά και έκλεισε το μάτι σε μια αμφιλεγόμενη ιστορία των κόμικ

Roxx |
Η σκηνή του Endgame που θύμισε τα παλιά και έκλεισε το μάτι σε μια αμφιλεγόμενη ιστορία των κόμικ - Roxx.gr

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Δεν έχετε δει ακόμα το Endgame; Τότε τι κάνετε εδώ; Απομακρυνθείτε αμέσως γιατί ακολουθούν SPOILERS! 

Το Endgame των Avengers που προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους κάνει μία ιστορική πορεία στα ταμεία και δεν αποκλείεται όταν ολοκληρωθεί το τριήμερο να έχει αποφέρει ένα δισεκατομμύριο εισπράξεων παγκοσμίως. Αδιανόητα πράγματα.

Η ταινία των αδελφών Ρούσο αποτελεί το φινάλε του Infinity Saga και περιέχει ένα σωρό αναφορές στις ταινίες που προηγήθηκαν, από το 2008 και μετά και έχτισαν φυσικά τον μύθο του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Μάλιστα, υπάρχει μία σκηνή που καταφέρνει να κλείσει παράλληλα το μάτι στο Winter Soldier, αλλά και στα κόμικ της Marvel. Είναι η σκηνή που ο Captain America βρίσκεται στο 2012, με στόχο να πάρει στην κατοχή του το mind stone και μπαίνει στο ασανσέρ μαζί με μέλη της HYDRA.

Στο Endgame ο Cap ξέρει πολύ καλά το διπλό παιχνίδι που παίζουν αυτοί οι τύποι, αλλά στο Winter Soldier σε μία σκηνή καρμπόν το διαπιστώνει εκείνη την ώρα και όλα καταλήγουν σε μία μάχη μέσα στο ασανσέρ που έχει περάσει στην ιστορία του MCU.

Αυτή τη φορά λοιπόν ξέρει ότι δεν χρειάζεται να παλέψει μαζί τους, παρά μόνο να τους πείσει ότι είναι με το μέρος τους. Και ο πιο απλός τρόπος είναι να πει απλά «Hail Hydra».

Αυτή η ατάκα όμως λειτουργεί παράλληλα και ως αναφορά στα κόμικ, σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα storyline που έχει παρουσιάσει ποτέ η Marvel. Στο πρώτο τεύχος του Captain America: Steve Rogers, φαίνεται ότι ο Captain America έχει σκοτώσει τον συνεργάτη του, Jack Flag και στο κλείσιμο του τεύχους λέει την περίφημη ατάκα, με τον δημιουργό του κόμικ μάλιστα να επιμένει εκείνο το διάστημα ότι ο Cap ήταν πάντα κρυφό μέλος της οργάνωσης.

Στην εξέλιξη της ιστορίας διαπιστώνουμε τελικά ότι ένας κλώνος του Red Skull έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει τον κοσμικό κύβο, που έχει τη δυνατότητα να παραποιεί την πραγματικότητα, έτσι φυτεύει στον Captain America ψεύτικες αναμνήσεις κάνοντας τον να πιστέψει ότι ήταν όντως μέλος της Hydra από παλιά, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Στη συνέχεια επικρατεί χάος με τον Captain America να ξεσαλώνει ως αρχηγός της Hydra, ενώ ανάμεσα σε άλλα στέλνει τους πιο δυνατούς ήρωες μαζί με την Captain Marvel στο διάστημα και αποτρέπει την επιστροφή τους με μία πανίσχυρη ασπίδα που καλύπτει τη γη.

Τελικά, ο κοσμικός κύβος έχει δημιουργήσει έναν άλλο Captain America με τις αυθεντικές αναμνήσεις του και αυτός καταφέρνει να δώσει τις λύσεις κερδίζοντας τη μάχη με τον διαβολικό κλώνο και επαναφέρει την τάξη.

To κοινό δεν γούσταρε καθόλου τη συγκεκριμένη ιστορία και το έδειξε με κάθε τρόπο, αλλά όπως είναι πλέον ξεκάθαρο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel δεν είχε κανένα σκοπό να την ακολουθήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ήταν ο πιτσιρικάς που εμφανίστηκε στο τέλος του Endgame και τι μπορεί να σημαίνει για το μέλλον

Ανεπανάληπτο ξεκίνημα για το Endgame στα ταμεία – Το τρελό ρεκόρ που κυνηγάει

Endgame: Άξιζε και το κλάμα και το χειροκρότημα

Απίστευτοι πανηγυρισμοί μέσα σε κινηματογράφο στην καλύτερη σκηνή του EndgameΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ