Endgame: Άξιζε και το κλάμα και το χειροκρότημα
News

Endgame: Άξιζε και το κλάμα και το χειροκρότημα

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


Στα 11 χρόνια ζωής του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας κάτι που πιθανότατα δεν θα δούμε ξανά σε franchise τέτοιου μεγέθους.

Είδαμε μία σειρά από ταινίες να ξεπερνούν κάθε προσδοκία επιτυχίας και ταυτόχρονα να χτίζουν προς ένα φινάλε που τελικά ήρθε σε δύο δόσεις, το 2018 με το Infinity War και φέτος με το Endgame.

H ταινία προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους για αυτό αν δεν την έχετε δει φύγετε αμέσως αφού το κείμενο περιέχει spoilers.

Οι όποιες αμφιβολίες μπορεί να είχαμε για το τελικό πλάνο της Marvel, εξανεμίστηκαν με το Infinity War. Η ταινία σοβάρεψε απότομα τα πράγματα και παρά το γεγονός πως ξέραμε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα όσα έκανε ο Thanos, θα αλλάξουν σε κάποιο βαθμό, η τελική μάχη στη Γουακάντα και ο χαμός των ηρώων χτύπησε το κοινό κατευθείαν στο συναίσθημα.

Το Endgame λοιπόν ήταν μία ταινία… καταδικασμένη να πετύχει.

Και στις τρεις ώρες της διάρκειας της, τα αδέλφια Ρούσο δεν προσπαθούν σε κανένα σημείο να εξηγήσουν σε κάποιον που δεν έχει ιδέα από MCU, τι συμβαίνει.

Και πολύ καλά κάνουν, γιατί αυτό το τέλος είναι ένα γράμμα αγάπης προς το κοινό που έφτασε το franchise εδώ που είναι σήμερα. Και ναι, μπορεί η εξέλιξη και ο τρόπος που κινούνται οι ήρωες για να αναστρέψουν το μακελειό του Thanos, να είναι πάνω-κάτω αυτός που περιμέναμε, αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα από το θέαμα που έφτασε στις οθόνες.

Αν είσαι λοιπόν φαν του MCU θα φύγεις από τον κινηματογράφο χορτασμένος, πιθανότατα συναισθηματικά ράκος, αλλά πάνω από όλα ικανοποιημένος που έζησες αυτό το ταξίδι.

Στον κινηματογράφο που είδαμε εμείς την ταινία το βράδυ της Πέμπτης, άνθρωποι ξεσπούσαν σε αυθόρμητα χειροκροτήματα από ένα σημείο και μετά. Ένιωθες λες και παρακολουθούσες έναν κρίσιμο αγώνα και έβλεπες την ομάδα σου να ανατρέπει το εις βάρος της σκορ. Όταν τελικά άρχισαν να εμφανίζονται ένας ένας οι… χαμένοι ήρωες, τότε ένιωθες τη χαρά να μετατρέπεται σε αίσθημα θριάμβου.

Και όταν ήρθε τελικά το μοιραίο (ξέρετε ποιο μοιραίο) άκουγες ενήλικες να ξεσπούν σε λυγμούς. Δεν αποκλείεται να είχατε και εσείς παρόμοιες καταστάσεις στους κινηματογράφους που είδατε το endgame. Μία συλλογική εμπειρία που δύσκολα θα ζήσουμε ξανά στο μέλλον σε αυτό το επίπεδο.

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα τελειώνει με το Endgame και ήταν ένα ταξίδι που άξιζε τον χρόνο μας, το χειροκρότημα και τα δάκρυα μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ