Mother of Millions και Playgrounded μας ανοίγουν τα εσώψυχά τους!
News

Mother of Millions και Playgrounded μας ανοίγουν τα εσώψυχά τους!

Οι Mother of Millions είναι… στα ντουζένια τους μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του Artifacts” και οι Playgrounded ολοκληρώνουν τον κύκλο του εκπληκτικού In Time With Gravity”.

Οι δυο τους συναντιούνται στις 22/3 (Θεσσαλονίκη) και στις 23/3 (Αθήνα) επί σκηνής κι εμείς βρήκαμε ευκαιρία να συναντήσουμε τους Μάκη Τσαμκόσογλου (πληκτρα, samples – Mother of Millions) και Μιχάλη Κοτσιράκη (κιθάρες – Playgrounded) και να τους υποβάλουμε σε ένα κοινό ερωτηματολόγιο για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Ας δούμε τι συνέβη…

***

1) Εφόσον έχουμε προσεχώς κοινές συναυλίες και εδώ ένα κοινό ερωτηματολόγιο, για αρχή θέλω να μου πείτε δυο λόγια ο ένας για τον άλλον. Οι Mother of Millions για τους Playgrounded και αντιστρόφως.

Μάκης (MoM): Οι Playgrounded με την εκπληκτική τους μουσική και το εκπληκτικό light show! Είναι τέτοιοι που μας φιλοξένησαν τότε στην Ολλανδία χωρίς δεύτερη σκέψη, μας πήγαν και βόλτα μέσα στο κρύο και σε ένα σάπιο μπαρ του Ροτερνταμ. Σατανάδες που θεωρούμε πέρα από μουσικούς, συνοδοιπόρους και φίλους!

Μιχάλης (Playgrounded): Οι Mother of Millions! Άνθρωποι που γράφουν μουσική γιατί έχουν πράγματα να σας πουν. Άνθρωποι που δίνουν προσοχή στη λεπτομέρεια και μάλλον γι’αυτό ακούγονται εξαιρετικοί! Άνθρωποι που άμα τους δώσεις λίγο αέρα θα κοιμηθούν στο σπίτι σου στο Ρότερνταμ.

2) Μοιραστείτε μαζί μου έναν στίχο σας που είναι η πεμπτουσία της ύπαρξής σας και εξηγείστε μου γιατί.

Μάκης (MoM): “Rise Evolve” πέρα από το μότο μας είναι και γενικότερα η θεωρία που έχουμε απέναντι στην ίδια μας την ύπαρξη. Για εμάς η εξέλιξη είναι μέρος της ζωής μας σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο

Μιχάλης (Playgrounded): Δεν μου αρέσει ο όρος πεμπτουσία γιατί υπονοεί ένα πνεύμα πέρα και έξω από τις εμπειρίες μας, έναν μεταφυσικό “αιθέρα”. Εμείς τέτοια διαόλια δεν έχουμε οπότε παραθέτω το εξής: “Let the waves invite you to their truth, flaming revolutions come to birth, incident emotions collect the dirt to indulge creation coming from the earth.”

3) Είστε επί σκηνής και ολοκληρώνεται η τελευταία σας εμφάνιση ever, η μπάντα πρόκειται να σταματήσει να υπάρχει. Ποιο κομμάτι παίζετε και γιατί;

Μάκης (MoM): Το “Artefact”  από τον σχεδόν ομώνυμο δίσκο. Κάθε φορά που το παίζω και το ακούω ανατριχιάζω.

Μιχάλης (Playgrounded): Το “In Time With Gravity”. Τη στιγμή που ο Σταύρος τραγουδάει τον τελευταίο στίχο “self-destruct with” πατάει ένα γυαλιστερό κόκκινο κουμπί και μετά από δέκα δευτερόλεπτα το συγκρότημα αυτοκαταστρέφεται. Το σύμπαν αδιαφορεί.

4) Ποιος είναι ο απόλυτος καλλιτέχνης εκεί έξω και τι θαυμάζετε σε αυτόν; Μουσικός ή και όχι.

Μάκης (MoM): Μ’αρέσει πολύ ο Μπουκόφσκι. Είναι από τους πιο τσαλακωμένους χωρίς ουσία συγγραφείς αλλά από την άλλη τα βιβλία του έχουν μια απόκοσμη γοητεία.

Μιχάλης (Playgrounded): Ας διαλέξω και γω έναν λογοτέχνη… Ο Αργεντίνος Ερνέστο Σάμπατο μπόρεσε μέσα από ελάχιστα βιβλία να μιλήσει ουσιαστικά για τα δυσκολότερα ερωτήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας, πάντα με βαθιά ανθρώπινους χαρακτήρες και στέρεες βάσεις στην ιστορία της χώρας του και τη σύγχρονη σκέψη της εποχής του. Και έγραφε πανέμορφα.

5) Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίον θα σταματούσατε να παίζετε μουσική; Ποιος είναι αυτός;

Μάκης (MoM): Ίσως αν δεν μπορούσα πρακτικά να παίζω πια -τύπου- να μου είχε κοπεί ένα χέρι.

Μιχάλης (Playgrounded): Ίσως κάποτε να νιώθω πιο μεγάλη ανάγκη να ακούω παρά να παίζω.

6) Ποιο είναι αυτό το ένα πράγμα για το οποίο θα θέλατε να τραγουδήσετε, αλλά δεν πρόκειται να το κάνετε ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνετε θεματολογικά;

Μάκης (MoM): Συνταγές φαγητών! Μ’αρέσει πολύ να μαγειρεύω.

Μιχάλης (Playgrounded): Θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι με τον Ολυμπιακό, όπως αυτό που κάνουν τα Ερυθρόλευκα Χαλιά.

7) Μοιραστείτε μαζί μου τον πιο τρελό και ευσεβή καλλιτεχνικό σας πόθο. Μία σπουδαία συνεργασία, μια σπουδαία συναυλία, μια στιγμή συγκεκριμένη, ή και ένα συναίσθημα που θα θέλατε οπωσδήποτε να βιώσετε όσο η μπάντα είναι ενεργή.

Μάκης (MoM): Θα ήθελα να πάψω να ανησυχώ για μικροδουλειές. Να δουλεύουν όλα ρολόι. Να γυρίζουμε τον κόσμο γεμίζοντας  εικόνες και εμπειρίες.

Μιχάλης (Playgrounded): Ό,τι είπε ο Μάκης. Και οι μικροδουλειές καλές είναι αρκεί να μην μας ανησυχούν πολύ.

8) Τι θα αλλάζατε στην μουσική πραγματικότητα του σήμερα και γιατί;

Μάκης (MoM): Αν μπορούσα να πάρω την Ελλάδα και να την βάλω στο κέντρο της Ευρώπης θα το έκανα! είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια μπάντα από την Ελλάδα να τουράρει!

Μιχάλης (Playgrounded): Θα ήθελα οι άνθρωποι να έχουν περισσότερο και πιο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για να δημιουργούν και να χαίρονται τις τέχνες.

9) Ποιο είναι το χειρότερό σας ελάττωμα και ποιο το μεγαλύτερό σας προτέρημα ως μπάντα;

Μάκης (MoM): Το χειρότερο ελάττωμα και μεγαλύτερο προτέρημα μας ταυτόχρονα είναι ότι σκεφτόμαστε τα πράγματα πάρα πολλές φορές και ασχολούμαστε με λεπτομέρειες που κάποιες φορές δεν έχουν αξία!

Μιχάλης (Playgrounded): Ένα ελάττωμά μας είναι ότι όταν κάτι πάει στραβά το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Στα θετικά μετράω την ειλικρίνεια στη δημιουργία μας.

10) Ποιο είναι τελικά το νόημα της ζωής;

Μάκης (MoM): Ειλικρίνεια, αγάπη, ηθική, συνειδητότητα!

Μιχάλης (Playgrounded): 42

***

Οι Mother of Millions εμφανίζονται μαζί με τους Playgrounded στις 22 Μαρτίου στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης και στις 23 Μαρτίου στο Gagarin205 της Αθήνας.

Επισκεφτείτε τις σελίδες των εκδηλώσεων στο facebook για περισσότερες πληροφορίες:

► ΑΘΗΝΑ: www.facebook.com/events/544416172723662

► ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: www.facebook.com/events/492418834621959

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ