To Roxx παρουσιάζει: Οι Raw in Sect ζωντανά στο Temple – Special Guests: Serenity Broken

Roxx |
To Roxx παρουσιάζει: Οι Raw in Sect ζωντανά στο Temple – Special Guests: Serenity Broken - Roxx.gr

Από τη στιγμή που πατήσαμε το play στο βίντεο για το Therion το καλοκαίρι του 2017, είπαμε ότι εδώ κάτι σοβαρό παίζει.

Οι Raw in Sect έκαναν μία εξαιρετικά τολμηρή αλλαγή στον ήχο τους και με το Kitro που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε, δείχνουν έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

Όταν λοιπόν αποφασίσαμε εδώ στο Roxx ότι θέλουμε κάποια στιγμή να διοργανώσουμε μια συναυλία, δεν το σκεφτήκαμε πολύ. Προσεγγίσαμε τους Raw in Sect, τα παιδιά δέχτηκαν και έτσι ενώνουμε τις δυνάμεις μας.  Κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε και εμείς για να φτάσουμε στο σημείο να φέρνουμε τους Metallica και τους System of a Down που μας ζητάτε.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου το Roxx παρουσιάζει τους Raw in Sect στο Temple για το κλείσιμο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και σας περιμένουμε όλους για ένα εκρηκτικό live. update: Special Guests της βραδιάς θα είναι οι Serenity Broken.

To Roxx παρουσιάζει τους Raw in Sect ζωντανά στην Αθήνα
Special Guests: Serenity Broken
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019
Πόρτες: 20:00
Event page: www.facebook.com/events/911531255710926

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • Προπώληση: 8€
  • Ταμείο: 10€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

  • Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr
  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Reload Stores
  • Seven Spots
  • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
  • Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
  • WIND
  • Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “Kitro” των Raw in Sect που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2018, μοιάζει σαν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο σε ένα σταυροδρόμι λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Κι αυτό γιατί το συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας και είχε ήδη κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το “Red Flows” του 2011 και το “Blue Haze” του 2014, παρουσίασε κάτι εντελώς διαφορετικό και ταυτόχρονα πολύ τολμηρό: Πότισαν το rock τους με ελληνικά στοιχεία, χωρίς σε καμία περίπτωση να κατεβάσουν το πόδι από το γκάζι και να κάνουν εκπτώσεις σε συναίσθημα και ένταση.

Αυτό που παίζουν πλέον είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε μπολιασμένο στις ψυχές τους και το αποτέλεσμα διαλύει όλες τις “ταμπέλες” που κατά καιρούς μπαίνουν στη μουσική. Όχι, ο ήχος τους δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στον πιάτσα και αυτό το έχουν καταλάβει ήδη στο εξωτερικό όπου η μπάντα απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης.

Το “Kitro” μοιάζει να άνοιξε τον δρόμο της καταξίωσης για τους Raw in Sect, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μεγάλης εμβέλειας site αλλά και σε γνωστά περιοδικά, με αποκορύφωμα την ανάδειξή τους ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα νέα συγκροτήματα στον κόσμο, από το Βρετανικό Metal Hammer, ενώ ήταν και η featured band της πρώτης τηλεοπτικής εκπομπής που έχει γίνει από το ίδιο περιοδικό. Άλλωστε, μια ματιά στα δύο βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει για το “Kitro” (“Therion” και “Arena”) με το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, αρκεί για να δείξει τα πολύ υψηλά στάνταρ που έχουν θέσει για τους εαυτούς τους.

Το “Kitro” βρήκε τον Peter Dowsett στη θέση του παραγωγού, τη μίξη να περνάει από τα χέρια του Matt Bayles (Pearl Jam, Mastodon) και το mastering να ανατίθεται στον Pete Maher (U2, Rolling Stones, Nine Inch Nails κ.α.).

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου οι Raw in Sect ρίχνουν την αυλαία της μίνι-ευρωπαϊκής τους περιοδείας στο Temple, μπροστά στο κοινό της πόλης τους και είναι έτοιμοι να δείξουν ότι αποτελούν την ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής σκηνής. Μόνο αν τους δείτε από κοντά θα μπορέσετε να το διαπιστώσετε.


Οι Serenity Broken θα είναι οι Special Guests της βραδιάς με βαρύ όπλο το alternative metal τους που πετάει… φλόγες.

Το αθηναϊκό συγκρότημα συστήθηκε στο κοινό με το Commercial Suicide του 2012 που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και επέστρεψε μία πενταετία αργότερα με το RE/Define. Ένα άλμπουμ που τους βρήκε με έναν ήχο ακόμα πιο ώριμο και φέρνει στο μυαλό συγκροτήματα-μεγαθήρια του εξωτερικού όπως οι Godsmack και οι Shinedown.

LINKS:ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ