Έφυγε από τη ζωή στα 95 του ο Stan Lee
News

Έφυγε από τη ζωή στα 95 του ο Stan Lee

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε ο θρυλικός Stan Lee.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες εσπευσμένα το πρωί της Δευτέρας και εκεί κατέληξε. Ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με τη Marvel και συνεργασία με αρκετούς καλλιτέχνες δημιούργησε μερικούς από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες της. Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Daredevil, Black Panther, X-Men.

Όλοι τους είχαν την υπογραφή του. H δημιουργικότητα του έκανε τα κόμικ μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας και είναι σε μεγάλος βαθμό υπεύθυνος για τη γιγάντωση του είδους.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2008 τιμήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών, τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική διάκριση της χώρας.

Υπήρξε πρόεδρος της Marvel και στο διάστημα της τεράστιας καριέρας του δεν έλειψαν οι μάχες για την ιδιοκτησία πολλών χαρακτήρων. Παρά τον άρρηκτο δεσμό του με την εταιρεία δεν είχε ποτέ πνευματικά δικαιώματα έτσι όταν η Disney αγόρασε τη Marvel, ο Stan Lee δεν εισέπραξε απολύτως τίποτα. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν δραστήριος στο χώρο και όλα αυτά τα χρόνια έκανε μικρές εμφανίσεις σε ταινίες του είδους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ