Ένιο Μορικόνε για Ταραντίνο: «Είναι κρετίνος. Δεν είναι σκηνοθέτης»
News

Ένιο Μορικόνε για Ταραντίνο: «Είναι κρετίνος. Δεν είναι σκηνοθέτης»

Στις 10 του μήνα ο Ένιο Μορικόνε έκλεισε τα 90 του χρόνια. Ο θρυλικός συνθέτης έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και το 2016 κέρδισε όσκαρ για το soundtrack της ταινίας Hateful Eight του Κουέντιν Ταραντίνο.

Αν και ο Μορικόνε είχε δηλώσει ότι δεν θα ξανασυνεργαστεί με τον σκηνοθέτη, μετά το τραγούδι που έγραψε για το Django Unchained τελικά υπέκυψε στην πίεση και έγραψε μεγάλο μέρος του score ενώ χρησιμοποιήθηκαν και ακυκλοφόρητες συνθέσεις του.

Με συνέντευξη που έδωσε στην γερμανική έκδοση του Playboy όμως ο Μορικόνε έκανε γνωστά τα αισθήματα του για τον Κουέντιν Ταραντίνο και περιττό να πούμε ότι δεν τον συμπαθεί ιδιαίτερα.

«Ο άνθρωπος είναι κρετίνος. Το μόνο που κάνει είναι να κλέβει από άλλους και να ενώνει τα κομμάτια. Δεν υπάρχει τίποτα γνήσιο σε αυτό. Δεν τον κάνει σκηνοθέτη αυτή η διαδικασία. Δεν είναι τίποτα σε σχέση με τους μεγάλους του Hollywood όπως οι John Huston, Alfred Hitchcock και Billy Wilder. Αυτοί είχαν επίπεδο. Ο Ταραντίνο απλά μαγειρεύει ξανά παλιά πιάτα» δηλώσε ο Ιταλός που συνέδεσε το όνομα του με τα σπαγκέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε.

«Είναι εντελώς χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται τα κάνει όλα την τελευταία στιγμή και δεν έχει ιδέα. Με πήρε στη μέση της νύχτας και μου ζήτησε ένα ολόκληρο soundtrack σε λίγες ημέρες. Αυτό δεν είναι δυνατόν και με εκνευρίζει απίστευτα. Δεν θα το ανεχτώ και του είπα».

Κλείνοντας είπε ότι δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει στο Hollywood και χαρακτήρισε απαράδεκτη την τελετή απονομής των βραβείων όσκαρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: