Το μεγάλο ψέμα των δημιουργών του Game of Thrones και οι ταινίες που δεν έγιναν ποτέ
News

Το μεγάλο ψέμα των δημιουργών του Game of Thrones και οι ταινίες που δεν έγιναν ποτέ

Σας γράψαμε από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το Entertainment Weekly κυκλοφορεί με τεύχος αφιερωμένο στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones ότι θα έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες στα χέρια μας σύντομα. Έτσι και έγινε!

Το site του περιοδικού αρχίζει σιγά-σιγά να δημοσιεύει τα θέματα του και μόλις… καταβροχθίσαμε ένα με τίτλο «An exclusive report on the epic final season».  Μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά εδώ, αλλά εμείς το πήραμε και το σπάμε σε κομμάτια με τις πιο ζουμερές λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones, το Entertainment Weekly αποκαλύπτει μία κουβέντα που είχε κάνει πριν την έναρξη της τρίτης σεζόν με τους δημιουργούς της σειράς. Εκεί οι Benioff και Weiss είχαν αποκαλύψει το μεγάλο «ψέμα» που είχαν πει στο HBO όταν κατέθεσαν την ιδέα τους για τη σειρά.

Είχαν διαβεβαιώσει τους ανθρώπους του καναλιού ότι το Game of Thrones είναι απλά μια σειρά χαρακτήρων και το μέγεθος της δεν θα ξεφύγει ποτέ από τα όρια μίας τηλεοπτικής παραγωγής.

Φυσικά και αυτό απείχε πολύ από την πραγματικότητα αφού από τη 2η σεζόν κιόλας με τη μάχη του Blackwater το μπάτζετ είχε ξεφύγει. Εκείνες τις μέρες του 2012 είχαν κάτσει με τον George RR Martin να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για το πως σκοπεύει να ολοκληρώσει το A song of Ice And Fire. Ήταν τέτοια η τηλεθέαση που τους επέτρεπε ακόμα πριν μπουν στην τρίτη σεζόν να κάνουν σχέδια για το φινάλε.

Ο Martin τους έδωσε το γενικό περίγραμμα αλλά και τα στοιχεία για μία μία τεραστίων διαστάσεων μάχη. Το δίδυμο των δημιουργών αγχώθηκε. Πως θα έλεγαν στο HBO ότι το μπάτζετ των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ανά επεισόδιο δεν θα έφτανε σε καμία περίπτωση.

Έτσι, κατέληξαν σε μία ιδέα. Η τελευταία σεζόν της σειρά θα μετατρεπόταν σε τρεις δίωρες ταινίες που θα προβάλλονταν στους κινηματογράφους.

Το HBO όμως που πρώτα έχει να σκεφθεί τους συνδρομητές του, απέρριψε την ιδέα. Τι έκανε; Έδωσε όλα τα εφόδια στους Benioff και Weiss για να φτιάξουν το τέλος όπως ακριβώς το ήθελαν.

Είχαν στη διάθεση τους σχεδόν δύο χρόνια και μπάτζετ που ξεπέρασε κατά πολύ τα 15 εκατομμύρια ανά επεισόδιο. Δεν είχαν να ζηλέψουν δηλαδή τίποτα από τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Το αποτέλεσμα θα έρθει στις οθόνες μας κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Διαβάστε ακόμα: Φρικάρουμε με την πρώτη περιγραφή για το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ