Αν το Dance Macabre είχε κυκλοφορήσει πριν 30 χρόνια θα το ακούγαμε όλη μέρα στα ελληνικά ραδιόφωνα
News

Αν το Dance Macabre είχε κυκλοφορήσει πριν 30 χρόνια θα το ακούγαμε όλη μέρα στα ελληνικά ραδιόφωνα

Μπορεί ο δίσκος να κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού, όμως τώρα οι Ghost άρχισαν να προωθούν το Dance Macabre ως το δεύτερο single του Prequelle.

Κάτι που σημαίνει ότι το τραγούδι έχει σταλεί στα ραδιόφωνα και αναμένεται να έχει αντίστοιχη ή και ακόμα καλύτερη πορεία από το Rats που έφτασε μέχρι το νούμερο 1 των rock charts στην Αμερική.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα θα ρωτήσετε. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την διαδικασία μετάδοσης τραγουδιών στους ελληνικούς σταθμούς που είναι κολλημένη πολλά χρόνια πίσω, αλλά θα μοιραστούμε μαζί σας μία σκέψη που κάναμε όταν βλέπαμε το βίντεο για το Dance Macabre, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Αν το τραγούδι είχε ημερομηνία κυκλοφορίας από το 1983 έως και το 1990 τότε θα ήταν από αυτά που θα ακούγαμε καθημερινά τρεις και τέσσερις φορές εδώ και 30 χρόνια. Και θα το είχαμε σιχαθεί φυσικά.

Λέτε να προσπαθήσουμε να τους κοροϊδέψουμε λοιπόν; Να τους πείσουμε ότι όντως είναι παλιό τραγούδι και τόσο καιρό τους είχε ξεφύγει;

Τι θέλουμε κι ασχολούμαστε θα ρωτήσετε και δίκιο θα έχετε αφού ποιος ακούει πλέον μουσικά ραδιόφωνα στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα και εσείς θα έχετε ξεμείνει κάποια στιγμή από μουσική στο αυτοκίνητο, θα έχετε κάνει το λάθος να συντονιστείτε στα FM και θα έχετε πέσει πάνω στο Winds of Change και θα σας έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και θα έχετε κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσετε τον έλεγχο του τιμονιού και όταν τελικά το καταφέρνετε σταματάτε κάπου πρόχειρα, τραβάτε το ραδιόφωνο από τη θέση του το πετάτε κάτω, αρχίζετε να το πατάτε με μανία και όταν ένας περαστικός σας ρωτάει τι πάθατε τον ρωτάτε αν έχει πάνω του λίγο οινόπνευμα, αυτός για κάποιος παράξενο λόγο έχει και σας το δίνει και εσείς περιλούζετε το ραδιόφωνο και του βάζετε φωτιά με έναν αναπτήρα φωνάζοντας παράλληλα «Σ’αρέσουν οι φλόγες που σε γλύφουν, σ’αρέσουν οι φλόγες που σε γλύφουν» και όταν μετά από λίγη ώρα έρχεται κοντά σας ένα περιπολικό και σας βλέπει σε αυτή την κατάσταση σας συλλαμβάνουν και σας οδηγούν στο πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα και όταν έρχεται ο αξιωματικός ασφαλείας και σας ρωτάει «τι συνέβη:», εσείς του λέτε και σας αφήνουν τελικά ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, αλλά όταν γυρνάτε σπίτι σας και βγαίνετε από το ασανσέρ ένας γείτονας έχει δυνατά το ραδιόφωνο και ακούτε το χαρακτηριστικό σφύριγμα του Winds of Change, γίνεστε ξανά έξαλλος, κάνετε ντου στο σπίτι του γείτονα και όταν αυτός σας ρωτάει τι θέλετε εσείς τον ρωτάτε αν έχει οινόπνευμα…. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε…

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: