Οι Day Oof φτιάχνουν το απόλυτο skate mixtape

Roxx |
Οι Day Oof φτιάχνουν το απόλυτο skate mixtape - Roxx.gr

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου για ένα μόνο βράδυ, σε μια συνύπαρξη που αναμένεται εκρηκτική, η Vans καλεί on stage δύο ελληνικές μπάντες που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει δυνατό live! Despite Everything και Day Oof προσγειώνονται στο 5ο Vans Shop Riot, σε ένα μοναδικό live, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στο Maroussi Skate Park του ΟΑΚΑ.

Εν μέσω διαγωνισμών skateboarding με συμμετέχοντες κάποιους από τους σημαντικότερους αθλητές του είδους από Αθήνα και Κύπρο, ως εκπροσώπους κάποιων εκ των γνωστότερων skate shops, η pop-up σκηνή που θα στηθεί στο Skate Park στο Μαρούσι, θα φιλοξενήσει δύο, όχι μόνο γνωστές, αλλά και ποιοτικότατες μπάντες του εγχώριου punk rock στερεώματος.

Οι Day Oof –μία εκ των δύο μπαντών- είναι ίσως ότι πιο κοντά έχουμε στην Ελλάδα, σε αυτό που λέμε “skate punk”. 10 χρόνια εμπειρίας σε σκηνές ανά την Ελλάδα, live – παράσημα στο πλευρό εμβληματικών ονομάτων όπως οι Strug Out, Streetlight Manifesto, Raised Fist, This is a Stand Off, Darko, Rebuke, Bat Signal και άλλοι, και το παραμιλητό του κοινού να συνοδεύει τη λήξη κάθε ζωντανής τους εμφάνισης, δημιουργούν ένα βιογραφικό που δεν περνάει απαρατήρητο. Αληθινοί σε ότι κάνουν, καταιγιστικοί επί σκηνής και παροξυσμικά κεφάτοι, αποτελούν δίχως άλλο το ιδανικό μουσικό «άνοιγμα» μίας ημέρας γεμάτης skateboarding και θετική ενέργεια!

Θέλοντας να συνδυάσουμε λοιπόν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ιδιαίτερης σύμπραξης και… πολυπολιτισμικής αλχημίας, ζητήσαμε από τους Day Oof να διαλέξουν τα 5 απόλυτα τραγούδια για skateboarding. Εξοπλίστε το iPod, το κινητό, ή ακόμη και το… κασετόφωνό σας (αν είστε old-school-άδες, μιας που δεν θα λείψουν και τέτοιοι από το Vans Shop Riot), εξοπλιστείτε με το απαραίτητο σανίδι και… Let’s roll!

Millencolin – No Cigar

Ό,τι καλύτερο για να ξεκινάς το skate session σου, ηταν στο OST του Tony Hawk Pro Skater 2.

Lagwagon – Baggage

Δεν νιώθεις πόνο ποτέ απ’ όπου και να πέσεις ακούγοντάς το!

Forus – I Only Go to School for the Handrails

Αν το ακούσεις από YouTube, το κομμάτι ξεκινάει με τον ήχο από σανίδα που σκάει στο έδαφος και ξεκινάει να ρολάρει!

Bandage – Making Friends

Το εξώφυλλο του EP τα λέει όλα.

NOFX – The Separation of Church and Skate

Ακόμα ένα επικό intro για να σε βάλει σε skate mood.

***

Οι Day Oof εμφανίζονται μαζί με τους Despite Everything στο 5ο Vans Shop Riot Greece που διεξάγεται αυτό το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Maroussi Skate Park του OAKA. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:00.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/events/2175944959392586ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ