Όλες οι λεπτομέρειες για την επιστροφή του Making a Murderer στο Netflix
News

Όλες οι λεπτομέρειες για την επιστροφή του Making a Murderer στο Netflix

Το Netflix παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο δεύτερο κεφάλαιο της βραβευμένης με Emmy, πρωτότυπης σειράς ντοκιμαντέρ που αποθέωσαν οι κριτικοί, “Φονικές Αμφιβολίες”, με θέμα την πρωτοφανή περιπέτεια του Στίβεν Έιβερι από την αποδεδειγμένη με DNA αθωότητά του, στην καταδίκη του σε δολοφόνο.

H πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου.

Οι βραβευμένοι με Emmy δημιουργοί, Λάουρα Ριτσάρντι και Μόιρα Ντίμος, επιστρέφουν στο Midwest, όπου έχουν για άλλη μια φορά αποκλειστική πρόσβαση στον Στίβεν Έιβερι και τον επίσης εναγόμενο ανιψιό του, Μπρένταν Ντάσσευ, τις οικογένειές τους και τις νομικές ομάδες που τους εκπροσωπούν και αγωνίζονται για δικαιοσύνη. Κατά τη διάρκεια των 10 νέων επεισοδίων του Δεύτερου Μέρους, το ντοκιμαντέρ Φονικές Αμφιβολίες παρουσιάζει μια εις βάθος ματιά στις εξελίξεις που ακολουθούν τη δικαστική ετυμηγορία και διερευνά το συναισθηματικό φόρτο που προκαλεί η διαδικασία σε όλους τους εμπλεκόμενους.

«Ο Στίβεν και ο Μπρένταν, οι οικογένειές τους και οι νομικές και ερευνητικές ομάδες τους, είχαν την καλοσύνη να μας παραδώσουν για άλλη μια φορά πρόσβαση, ανοίγοντάς μας ένα παράθυρο στον σύνθετο ιστό της αμερικανικής ποινικής δικαιοσύνης», δήλωσαν οι παραγωγοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες Λάουρα Ριτσάρντι και Μόιρα Ντίμος. «Συνεχίζοντας την ιστορία του πρώτου μέρους, στο οποίο καταγράψαμε την εμπειρία των κατηγορουμένων, στο Δεύτερο Μέρος, παρακολουθούμε την εμπειρία των καταδικασθέντων και φυλακισμένων, δύο ανδρών που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για εγκλήματα που ισχυρίζονται ότι δεν διέπραξαν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μοιραστούμε αυτή τη νέα φάση της περιπέτειας με τους θεατές.»

Το Δεύτερο Μέρος παρουσιάζει στους θεατές στην Κάθλιν Ζέλνερ, δικηγόρο του Έιβερι μετά τον διακανονισμό, στον αγώνα της να αποδείξει ότι ο Έιβερι καταδικάστηκε εσφαλμένα και να τον οδηγήσει στην ελευθερία. Οι Ριτσάρντι και Ντίμος ακολουθούν την Ζέλνερ, η οποία έχει επανορθώσει τις περισσότερες περιπτώσεις δικαστικής πλάνης από οποιονδήποτε ιδιωτικό δικηγόρο στην Αμερική, καθώς διερευνά σε βάθος την υπόθεση και αποκαλύπτει απροσδόκητες ενδείξεις γύρω από το τί μπορεί να συνέβη στην Τερέζα Χάλμπαχ και για το πώς και γιατί οι ένορκοι καταδίκασαν τον Στίβεν για τη δολοφονία της.

Οι Ριτσάρντι και Ντίμος ακολουθούν επίσης τους δικηγόρους που ανέλαβαν την εκ νέου εκπροσώπηση του Ντάσσευ, Λάουρα  Νίριντερ και Στίβεν Ντρίζιν, οι οποίοι, με τη βοήθεια του Κέντρου Προστασίας των Νέων Σε Περίπτωση Δικαστικής Πλάνης του Northwestern University, πασχίζουν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο να αποδείξουν πως η ομολογία του πελάτη τους ήταν ακούσια, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει την περίπτωση του Μπρένταν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Το Δεύτερο Μέρος του ντοκιμαντέρ Φονικές Αμφιβολίες είναι μια παραγωγή της Synthesis Films Production. Την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Λάουρα Ριτσάρντι και Μόιρα Ντίμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: