Οι Coil επιστρέφουν στη ζωή αυτό το Σάββατο στο Temple!

Roxx |
Οι Coil επιστρέφουν στη ζωή αυτό το Σάββατο στο Temple! - Roxx.gr

Drew McDowall presents Coil’s Time Machines
Special Guests: Panos Alexiadis & George Karamanolakis
Στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 • 15€ (περιορισμένη προπώληση)
 • 17€ (προπώληση)
 • 20€ (ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

 • Le Disque Noir Records Shop (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
 • Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
 • Τηλεφωνικάστο11876
 • Reload Stores
 • Seven Spots
 • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
 • Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
 • Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς, τηλ.: 2104100010 – www.kremlino.gr)
 • Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 – www.yolenis.com)
 • Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/drewmcdowallpresentscoilstimemachines

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν πρέπει να γράψεις για ανθρώπους όπως ο Drew δυσκολεύεσαι. Δυσκολεύεσαι γιατί η συνεισφορά του στην παγκόσμια πειραματική σκηνή είναι τόσο έντονη αλλά και τόσο διακριτική σε έναν συνδυασμό που σε συγκλονίζει. Με μια πορεία από το 1978 ως το σήμερα, όντας ή πλήρες μέλος ή συνεργάτης σε σχήματα που άλλαξαν την αντίληψή μας για τη μουσική και καθόρισαν την εξέλιξή της με τον πιο δραστικό τρόπο, ο Drew McDowall σίγουρα κατέχει μία απ’ τις πιο σημαίνουσες θέσεις, στον κύκλο αυτών των ανθρώπων που κάνοντας αυτό που αγαπούν και αρνούμενοι ξεκάθαρα τη φήμη, μας προσέφεραν έναν άλλο δρόμο σε μια μουσική γεωγραφία που θα διαμόρφωνε ριζικά την παγκόσμια μουσική πραγματικότητα.

Το 1978 δημιουργεί τους The Poems με την πρώην γυναίκα του, Rose McDowall (Current 93, Strawberry Switchblade, Coil, Psychic TV κ.α.) στη Γλασκώβη.

Με την μεταφορά του στο Λονδίνο, γίνεται μέλος των Psychic TV και αρχίζει να ηχογραφεί και να πειραματίζεται με τους Coil ζωντανά από το 1989, για να γίνει τελικά πλήρες μέλος τoυς το 1994 και να έχει ενεργό συμμετοχή σε ιστορικούς δίσκους τους όπως τα Musick to Play in the Dark, Astral Disaster, Worship The Glitch, Black Light District, τα sessions που οδήγησαν στο The New Backwards, Moon’s Milk και Time Machines. Το 1995 επίσης θα συνεργαστούν και στον remix δίσκο των Nine Inch Nails “Further Down the Spiral μαζί με Balance, Christopherson και Hyde.

Το 2000 μετακομίζει στη Νέα Υόρκη όπου και χωρίζουν οι δρόμοι τους, για να ξεκινήσει μια πορεία σημαντικών συνεργασιών και εμφανίσεων όπως οι Compound Eye με τον Tres Warren των Psychic Ills αλλά και τους Captain Sons And Daughters με την Kara Bohnenstiel.

Ο Drew επίσης -όπως τον περιγράφουν οι φίλοι του- έχει τη φήμη ενός απ’ τους πιο ενεργούς υποστηρικτές της νεοϋορκέζικης πειραματικής σκηνής.

Οπως μας λέει ο ίδιος, τα πράγματα γι’ αυτόν παίρνουν χρόνο. Το 2012 λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια συνεργασιών, θα σημάνει την αρχή των solo του εμφανίσεών του και μετά από συνεχή πίεση του Ryan Martin (Dais Records) θα αποφασίσει να γράψει το Collapse, το ντεμπούτο προσωπικό του album, που θα κυκλοφορήσει το 2015 στη Dais, αποτελώντας έναν απ’ τους σημαντικότερους δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία δεκαετία, ενώ το 2017 θα ακολουθήσει το Unnatural Channel, ο δεύτερος solo δίσκος του, που μαζί με τον προκάτοχό του και σε παράλληλη πορεία με τις κυκλοφορίες των Stephen Thrower και Ossian Brown (Cyclobe) μας προσφέρουν την μόνη πραγματική συνέχεια στο έργο των Coil, και ένα –κατά πολλούς- αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας τους.

Ως το τελευταίο εν ζωή πλήρες μέλος των Coil, ο Drew McDowall παρουσιάζει το συγκλονιστικό Time Machines για επιλεγμένες εμφανίσεις ανά τον κόσμο, δίνοντας και πάλι ζωή σε έναν δίσκο δομημένο στις παραισθησιογόνες αρχές διάλυσης του χρόνου, αλλά και αυτών που αποκαλύπτονται στην μετά-πραγματικότητα.

Η ιστορική σημασία αυτής της βραδιάς είναι μοναδική, όπως και η τιμή και ο σεβασμός μας προς αυτή. Για να μπορέσουμε λοιπόν να της αφιερωθούμε επαρκώς, τα μπαρ του Temple θα λειτουργήσουν μόνο στην αρχή και στο τέλος των setlists ενώ ο χώρος θα διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση.

***

Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη ηλεκτροακουστική σύνθεση. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 κυκλοφορίες ενώ έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων, εξερευνά ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον που εξελίσσεται στα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού.

Το 2015 ξεκίνησε μαζί με τον Κώστα Κεφαλιανό μια σειρά ηχητικών εκδόσεων σε κασέτα με την ονομασία Thalamos. Τους τελευταίους μήνες γράφει για εκκλησιαστικό όργανο ενώ παράλληλα ετοιμάζει το σκορ για το φίλμ MOA192B του κομίστα Στάθη Τσεμπερλίδη (Decadence comics).

***

Ο Γιώργος Καραμανολάκης είναι ένας πειραματικός καλλιτέχνης και συνθέτης-αυτοσχεδιαστής που ζει στην Αθήνα. Διαρκώς ενεργοποιεί μια μεγάλη γκάμα ήχων, που έχουν τις ρίζες τους στα μονολιθικά drones και καταλήγουν σε noise walls αναμεμειγμένα με στοιχεία free jazz και musique concrete και χρησιμοποιώντας πειραγμένα και όχι analogue synths, field recordings και κασέτες, μεταλλικά αντικείμενα και διάφορες ηλεκτροακουστικές τεχνικές.

Είναι βαθιά επηρεασμένος απ’την παράδοση του μυστικισμού, τον πειραματικό κινηματογράφο αλλά και την αισθητική του παρελθόντος και είναι η κατευθυντήρια δύναμη πίσω από την Αθηναϊκή αίρεση και post-apocalyptic synth-punk σχήμα που φέρει το όνομα ΟΔΟΣ 55.

Πέραν της συμμετοχής του στην ομάδα OMIO, μια ομάδα ενεργής παρέμβασης στο αστικό οικοδόμημα ο Γιώργος έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό πειραματικών καλλιτεχνών όπως τον Γιαπωνέζο θρύλο Hiroshi Hasegawa (Astro) και έναν απ’τους δασκάλους της musique concrete Jean – Marc Fussat μεταξύ άλλων.

LINKS:ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ