Όσκαρ... δημοφιλέστερης ταινίας ανακοίνωσε ότι θα δίνει η Ακαδημία
News

Όσκαρ… δημοφιλέστερης ταινίας ανακοίνωσε ότι θα δίνει η Ακαδημία

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων όσκαρ, είχε τη μικρότερη τηλεθέαση όλων των εποχών και το καμπανάκι χτύπησε στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, που ανακοίνωσε μία σειρά αλλαγών.

Αρχικά με τη διάρκεια της τελετής που θα είναι πλέον αυστηρά τρίωρη και κάποια από τα μικρότερα βραβεία θα δίνονται στα διαφημιστικά διαλείμματα, ενώ και η διεξαγωγή αρχής γενομένης από τη μεθεπόμενη τελετή θα τοποθετείται χρονικά στις αρχές Φεβρουαρίου και όχι στα τέλη όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Η απόφαση όμως που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σαρκαστικά σχόλια, είναι να δίνεται ένα όσκαρ δημοφιλέστερης ταινίας.

Δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για την κατηγορία, όπως το πόσες ταινίες θα είναι υποψήφιες, με τι κριτήρια, αλλά και πως θα αποφασίζεται ο νικητής, αλλά η ακαδημία διευκρίνισε ότι μία ταινία που συμμετέχει σε αυτή την κατηγορία θα μπορεί να είναι υποψήφια και για το όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν αυτό νέο βραβείο ως μία προσπάθεια της Ακαδημίας να προσελκύσει στην τελετή τα μεγάλα ονόματα των μπλοκμπάστερ αλλά και να χρυσώσει το χάπι στις περιπτώσεις που μια ταινία που αγαπήθηκε από το κοινό, απουσιάζει από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Και να το θυμηθείτε ότι όλο αυτό γίνεται για να μπει με κάποιο τρόπο το Black Panther στα βραβεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: