Οριστικό: Η Disney αγοράζει τη FOX και ενώνει Avengers, X-Men και Deadpool!
News

Οριστικό: Η Disney αγοράζει τη FOX και ενώνει Avengers, X-Men και Deadpool!

Ήταν μια συμφωνία που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο όμως πέρασε πολλά εμπόδια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Η Disney είχε προσφέρει κάτι πάρα πάνω από 50 δισ. δολάρια για την αφορά της 20th Century Fox, όμως πριν από περίπου δύο μήνες μπήκε στο παιχνίδι η Comcast προσφέροντας παραπάνω χρήματα.

Η Disney ανέβασε την προσφορά της στα 71.3 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα το πρωί οι μέτοχοι των δύο εταιριών ψήφισαν για την αποδοχή της πρότασης και την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Τι σημαίνει όμως αυτή η τεράστια αγορά;

Σημαίνει ότι η Disney παίρνει στα χέρια της πολλά κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτικά κανάλια στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά τα δικαιώματα για τους X-Men τon Deadpool και τους Fantastic 4, που μπορούν πλέον να ενωθούν με το υπόλοιπο σύμπαν της Marvel.

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης τα δικαιώματα για την αρχική τριλογία του Star Wars, και τα franchise του Alien και του Avatar! Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

Επειδή η χαρτούρα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τεραστίων διαστάσεων θα χρειαστεί να φτάσουμε στους πρώτους μήνες του 2019 για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, όμως τίποτα πλέον δεν μπορεί να χαλάσει το deal.

Έτσι η επόμενη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel αποκτά νέο και τεράστιο ενδιαφέρον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ