Iron Maiden στο Terravibe: Η μεγαλύτερη metal συναυλία όλων των εποχών στην Ελλάδα
News

Iron Maiden στο Terravibe: Η μεγαλύτερη metal συναυλία όλων των εποχών στην Ελλάδα

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ώρες μετά την εμφάνιση των Iron Maiden το  βράδυ της Παρασκευής στο Terravibe και πλέον αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι ήταν αυτό που ζήσαμε.

Να τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή τα πράγματα.

Πάντα ήμουν επιφυλακτικός με τους χαρακτηρισμούς για κάτι, πριν δούμε αυτό το κάτι. Έτσι τα «Heavy Metal σεισμός» που ακούγονταν από την ανακοίνωση του διημέρου, δεν με ενθουσίαζαν ιδιαίτερα, αφού όλα τα μεγάλα συγκροτήματα που ήρθαν τελικά στο Terravibe (με εξαίρεση τους Volbeat)  τα είχαμε δει ξανά στην Ελλάδα.

Καταλάβαινα όμως την ανυπομονησία των πιτσιρικάδων που δεν είχαν δει από κοντά τους Maiden.

Όσο πλησίαζε ο καιρός και άκουγα πληροφορίες για την προπώληση πάλι δεν τις πίστευα, έχοντας γνώση και εμπειρία (παρουσίας) από τις μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν πίστευα ρε παιδάκι μου ότι ένα μήνα πριν, η προπώληση για τους Maiden είχε ξεπεράσει τις 20.000,  γιατί πολύ απλά δεν τα συνηθίζει αυτά το ελληνικό κοινό.

Ήρθε όμως η Παρασκευή και με έκανε να καταπιώ τη γλώσσα μου. Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

Όσοι μας διαβάζετε καιρό ξέρετε ότι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τη μουσική και τις συναυλίες είναι καθαρά οπαδικός και συναισθηματικός. Είμαστε ένα οπαδικό site κατά κύριο λόγο δηλαδή και όχι δημοσιογραφικό. Έτσι αυτό που έγινε την Παρασκευή στη Μαλακάσα μόνο με συναίσθημα μπορούμε να το δούμε.

Οι πάνω από 35.000 άνθρωποι που κατέκλυσαν τον χώρο αποτελούν ένα τεράστιο ρεκόρ για metal συναυλία στην Ελλάδα. Αυτό το νούμερο δεν το έχουν πλησιάσει οι Metallica στις προηγούμενες εμφανίσεις τους, ενώ και ο ερχομός των Black Sabbath το 2005 με βάση τους τότε υπολογισμούς, πρέπει να είχε μαζέψει περίπου 10.000 λιγότερους. Την εμφάνιση των AC/DC στο ΟΑΚΑ το 2009 δεν την υπολογίζουμε στη metal κατηγορία.

Ο χαρακτηρισμός που δίνουμε λοιπόν στη συναυλία έχει να κάνει με την παρουσία του κόσμου. Ούτε σημαντικότερη τη χαρακτηρίζουμε, ούτε καλύτερη, αυτά όλα είναι υποκειμενικά και ο καθένας έχει τα δικά του γούστα. Ήταν όμως δεδομένα πλέον η μεγαλύτερη, σε συνδυασμό φυσικά με την απόδοση του συγκροτήματος που έφτασε σε απίστευτα ύψη. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση τους επί ελληνικού εδάφους; Σίγουρα ναι για τα τελευταία 15 χρόνια.

Ναι ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε μετά το τέλος, ναι ο χώρος δεν έχει τις προδιαγραφές για ένα τόσο μεγάλο νούμερο προσέλευσης, ναι πρέπει όλα αυτά ληφθούν υπόψη και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις.

Αλλά αυτό που ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής θα μας μείνει αξέχαστο και θα είναι μία ανεξίτηλη ανάμνηση για όσους βρεθήκαμε εκεί.

ΥΓ. Βαθιά υπόκλιση στον Metal God, Rob Halford και την παρέα του για την εμφάνιση των Judas Priest και την απόδοση τους το βράδυ της Πέμπτης. Και Saxon θεούληδες!

ΥΓ.2 Οι Volbeat άξιζαν να μαζέψουν περισσότερο κόσμο την ώρα της εμφάνισης τους στη μικρή σκηνή.

Θανάσης Ράλλης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ