Χαμός δηλώσεων στους System of a Down για το νέο άλμπουμ και την αποτυχία συννενόησης
News

Χαμός δηλώσεων στους System of a Down για το νέο άλμπουμ και την αποτυχία συννενόησης

Κρατάει πολλά χρόνια η συζήτηση για το νέο άλμπουμ των System of a Down. Τουλάχιστον από το 2010 όταν η μπάντα ενεργοποιήθηκε ξανά και άρχισε τις συναυλίες το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο συχνά πυκνά και πάντα μένουμε με την αποροία.

Γιατί δεν μπορούν να συννενοηθούν;

Την Πέμπτη είχαμε την πρώτη ξεκάθαρη τοποθέτηση από πλευράς Daron Malakian, που αυτή την εποχή βρίσκεται στη διαδικασία προώθησης του άλμπουμ των Scars on Broadway.

Έριξε λοιπόν το μπαλάκι στον Serj Tankian, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι δε ήθελε να ηχογραφήσει ούτε καν τα Mesmerize και Hypnotize.

«Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κάνουν το άλμπουμ με έναν συγκεκριμένο τρόπο και υπάρχει ένας που θέλει να το κάνει με δικό του τρόπο. Αυτό είναι το θέμα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω υλικό για ένα ολόκληρο άλμπουμ. Θα μπορούσαμε να το γράψουμε τώρα. Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα κάναμε ποτέ τόσο  μεγάλο διάλλειμα» τόνισε αρχικά χωρίς να αναφέρει το όνομα του Serj αλλά αυτό ήρθε στη συνέχεια.

«Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Serj γιατί είναι φίλος μου και νοιάζομαι για αυτόν, αλλά δεν ξέρω πώς να του αλλάξω γνώμη. Έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις για αυτό το θέμα, αλλά δεν αλλάζει τον τρόπο του».

Στη συνέχεια ο Daron… έσκαψε ακόμα πιο βαθιά στον λάκο των αναμνήσεων και πήγε στην προηγούμενη δεκαετία.

«Ο Serj δεν ήταν ποτέ τύπος του rock και του heavy metal. Νομίζω ότι η εμπειρία που είχε ως τραγουδιστής σε ένα επιτυχημένο συγκρότημα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που βίωσα εγώ. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήθελε καν να ηχογραφήσει τα Mesmerize και Hypnotize. Τον παρακαλέσαμε να το κάνει, αλλά εκείνη την εποχή νομίζω ότι ήταν ήδη εκτός της φάσης».

Υπάρχει όμως ελπίδα για το μέλλον;

«Μπορεί το θέμα κάποτε να λυθεί, μπορεί και όχι. Υπήρχε μια εποχή που το έπαιρνα πιο προσωπικά, αλλά έχει περάσει πλέον».

Είδαμε λοιπόν τον Daron Malakian να γίνεται όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε, αλά το θέμα δεν τελείωσε εκεί.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης του, ο John Dolmayan τοποθετήθηκε και αυτός και φρόντισε αυτή τη φορά να κρατήσει απόλυτα τις ισοροπίες. Θυμίζουμε ότι αν και ο ντράμε του συγκροτήματος έχει τονίσει πολλές φορές την επιθυμία του να βγάλουν νέο άλμπουμ, παράλληλα είναι και γαμπρός του Serj Tankian.

Έγραψε λοιπόν στο instagram:

«Πολλές θεωρίες και πολλές φήμες κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια, με τις κατηγορίες να πηγαίνουν μόνο σε ένα μέλος. Αν ειναι έτσι τότε γιατί γίνεται αυτό; Κάθε δράση έχει μια αιτία. Κάθε αντίδραση έχει μια αιτία και η αλήθεια είναι ότι κάθε μέλος είναι εξίσου υπεύθυνο για τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ηχογραφήσεων μας, αλλά και την τεράστια αποτυχία να γράψουμε νέο άλμπουμ. Όχι ένας, αλλά όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Μεγαλομανία, εκκεντρικότητες αλλά και ηλιθιότητες έχουν παίξει το ρόλο τους. Προς όλους τους οπαδούς μας, ένα συγγνώμη που σας απογοητεύσαμε και προς τα τραγούδια που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, συγγνώμη και πάλι».

Σε αυτό το ποστάρισμα απάντησε στο instagram ο Serj Tankian γράφοντας απλά: Τα είπες καλά αδελφέ.

Όπως βλέπετε λοιπόν το δράμα συνεχίζεται και δύσκολα θα δούμε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον κάτι να κινείται.

Βέβαια το συγκρότημα έχει προγραμματισμένες εμφανίσεις το φθινόπωρο στην Αμερική και ίσως αυτό το τζέρτζελο να τους βάλει σε διαδικασία τελικής επίλυσης των θεματών τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει. Εδώ δεν ξέρουν οι ίδιοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ