Οι Raven Age στο Roxx λίγο πριν παίξουν με τους Iron Maiden στο Rockwave
ON THE ROXX

Οι Raven Age στο Roxx λίγο πριν παίξουν με τους Iron Maiden στο Rockwave

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά event των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας.

Στις 20 Ιουλίου οι Iron Maiden επιστρέφουν στην Ελλάδα για το Rockwave Festival και μαζί τους θα είναι οι Volbeat, οι Tremonti, οι Monument, οι Web και οι Rollin’ Dice.

Επίτηδες αφήσαμε τελευταίους τους Raven Age γιατί με αυτούς θα ασχοληθούμε εδώ.

Το συγκρότημα του γιου του ηγέτη των Iron Maiden έρχεται και αυτό για πρώτη φορά στη χώρα μας και ο George Harris βρήκε λίγο χρόνο να μας μιλήσει για τη μπάντα, τις αλλαγές στο lineup και φυσικά το δεύτερο πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους.

Βρισκόμαστε στην αντίστροφη μέτρηση για την εμφάνιση σας στο Rockwave Festival που θα είναι και η πρώτη σας στην Ελλάδα.

Περιμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία αυτή τη συναυλία αφού δεν έχω επισκεφθεί ξανά τη χώρα σας. Έχω μιλήσει με άλλες μπάντες που έχουν παίξει εκεί και ακούω μόνο καλά λόγια. Ελπίζω να βρούμε χρόνο για να δούμε τα αξιοθέατα αφού θέλω πολύ να βρεθώ στην Ακρόπολη.

Πρόσφατα είχατε μία αλλαγή στο line-up της μπάντας, με τον Matt James να παίρνει θέση πίσω από το μικρόφωνο. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Χωρίσαμε τους δρόμους μας με τον Mike τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Απλά δεν δούλευε η συγκεκριμένη συνεργασία και μας πήρε λίγο καιρό μέχρι να το καταλάβουμε. Όταν ήρθε η ώρα να μπούμε στη δημιουργική διαδικασία για την επομένη δουλειά μας έγινε ξεκάθαρο ότι δεν βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος έτσι αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση και για τις δύο πλευρές. Ξέραμε τον Matt James από κάποιες κοινές εμφανίσεις που είχαμε κάνει με την προηγούμενη μπάντα του, τους Wild Lies, αν και όταν κάναμε γνωστό ότι ψάχνουμε τραγουδιστή δεν ξέραμε ότι η μπάντα του είχε διαλυθεί. Έτσι περάσαμε έξι εβδομάδες άγχους και αναζήτησης ενώ τον είχαμε μπροστά μας όλο αυτό το διάστημα.

Ποια είναι τα καινούργια στοιχεία που έφερε ο Matt στο συγκρότημα;

O Matt είναι ένας εκπληκτικός τραγουδιστής με πολύ μεγαλύτερο εύρος κάτι που μας βοηθάει όταν γράφουμε φωνητικές μελωδίες, αφού δεν έχουμε περιορισμούς. Έχει ηγετικά παρουσία στη σκηνή και νομίζω ότι φτιάχνει ακόμα περισσότερο τα παλιότερα τραγούδια μας. Είναι επίσης ένας εξαιρετικό τύπος όταν είμαστε στο δρόμο.

Από που αντλείς έμπνευση όταν γράφεις μουσική;

Πάντα είχα έφεση στη μουσική, αλλά όταν άκουσα για πρώτη φορά metalcore μπήκα στη διαδικασία να πιάσω κιθάρα και να αρχίσω να παίζω αυτά τα γρήγορα και βαριά riffs. Γούσταρα πολύ συγκροτήματα όπως οι Killswitch Engage, Trivium και οι Parkway Drive. Προφανώς και εμείς έχουμε πιο μελωδικά φωνητικά, μια απόφαση που πήραμε από το ξεκίνημα μας για να μην θεωρηθεί ότι κοπιάρουμε αυτές τις μπάντες αλλά ότι κάνουμε κάτι λίγο διαφορετικό.

Πριν λίγους μήνες κυκλοφορήσατε ένα νέο single. Αποτελεί δείγμα της κατεύθυνσης σας για το νέο άλμπουμ;

Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το Surrogate, που ήταν από τα πρώτα sessions που κάναμε με τον Mike James και νομίζω ότι πραγματικά ταίριαζε στη φωνή του. Θα έλεγα ότι αυτό το τραγούδι έχει μια λίγο πιο εμπορική κατεύθυνση, αλλά παραμένει χαρακτηριστικό των Raven Age. Νομίζω ότι θα υπάρχει μια καλή μίξη στο νέο άλμπουμ. Και πιο σκοτεινά, heavy τραγούδια αλλά και πιο soft στιγμές. Δεν θέλουμε να βάζουμε όλο το άλμπουμ σε ένα καλούπι, γράφουμε αυτά που μας έρχονται οργανικά.

Και πότε να περιμένουμε αυτή τη νέα δουλειά; Μην μου πεις ότι πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2019;

Στοχεύουμε για το τέλος του 2018, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό. Θα μπούμε στο στούντιο μόλις επιστρέψουμε από την περιοδεία και θα δουλέψουμε σκληρά μέχρι να τελειώσουμε. Θέλουμε πολύ να προλάβουμε το τέλος της χρονιάς αφού είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το άλμπουμ, έτσι ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε γρήγοροι.

Σας έχουν αποκαλέσει την πιο λαμπερή ελπίδα του Heavy Metal στη Βρετανία. Είναι αυτό κάτι που σας δημιουργεί βάρος για τα επόμενα σας βήματα;

Όχι καθόλου, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό κομπλιμέντο. Τέτοια πράγματα, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά δεν πρέπει να επηρεάζουν τη δουλειά σου ειδικά όταν βρίσκεσαι στη δημιουργική διαδικασία. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε ελπίζοντας ότι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες.

Έχετε περιοδεύσει με πολλές μεγάλες μπάντες και τώρα είσαστε ξανά στον δρόμο με τους Iron Maiden. Δύσκολα βρίσκεις κάτι μεγαλύτερο από αυτό. Πώς είναι η εμπειρία σας σε αυτή την περιοδεία;

Αυτή η περιοδεία είναι εκπληκτική μέχρι στιγμής. Κάναμε support στους Killswitch Engage που είναι η αγαπημένη μου μπάντα, έτσι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πάντα ήθελα να παίξω μαζί τους και να τους γνωρίσω. Οι συναυλίες με τους Maiden είναι απίστευτες. Όπως είπε και εσύ δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από αυτό, έτσι το να έχουμε την ευκαιρία να ζεσταίνουμε το κοινό που έχει έρθει να τους δει είναι μεγάλη υπόθεση. Προφανώς και ο περισσότερος κόσμος είναι εκεί για να δει την τεράστια παραγωγή τους, έτσι είναι μια μεγάλη πρόκληση που την απολαμβάνουμε.

Πρόσφατα κάνατε και μία headline περιοδεία. Προτιμάς τις εμφανίσεις σε μικρά κλαμπ ή τις αρένες και τα φεστιβάλ;

Προσωπικά προτιμώ τις μεγάλες συναυλίες. Όσο μεγαλύτερες τόσο καλύτερα. Σαν μπάντα θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερο χώρο. Μας αρέσει να τρέχουμε πάνω στη σκηνή και να βγάζουμε ενέργεια. Και σαν θεατής προτιμώ τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα show για προφανείς λόγους. Όχι όμως ότι δεν μπορείς να βρεις συγκινήσεις και σε μικρά venue. Πρόσφατα παίξαμε στην Πολωνία με τους Killswitch Engage μπροστά σε 1500 άτομα (όχι ότι είναι λίγα) και ήταν από τις αγαπημένες μου συναυλίες.

Κλείνοντας, αν και μας έδωσες μια γεύση νωρίτερα, τι λέει το πρόγραμμα σας από εδώ και πέρα;

Όταν τελειώσουμε την περιοδεία για περίπου ένα μήνα θα μπούμε στο στούντιο για να ολοκληρώσουμε το άλμπουμ. Προς το τέλος της χρονιάς δεν έχουμε ακόμα τελικά πλάνα αλλά πιθανότατα θα αρχίσουμε ξανά τις συναυλίες. Αλλά πρώτα θα τα πούμε από κοντά στο Rockwave Festival στις 20 Ιουλίου.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ