Αστεία αγωγή στους Maiden για στίχους των δύο πρώτων άλμπουμ!
News

Αστεία αγωγή στους Maiden για στίχους των δύο πρώτων άλμπουμ!

O Dennis Wilcock (για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά το όνομα του) ήταν ο δεύτερος τραγουδιστής των Iron Maiden, απο το 1976 έως το 1978 , αρκετά πριν βγάλουν το πρώτο τους άλμπουμ με τον Paul Dianno που πήρε θέση στο μικρόφωνο αμέσως μετά.

40 χρόνια μετά, ο Wilcock κατέθεσε αγωγή κατά του συγκροτήματος ζητώντας περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος; Ισχυρίζεται ότι έγραψε τους στίχους για τα ProwlerCharlotte The HarlotPhantom Of The OperaIron Maiden και Prodigal Son. 

Αναφέρει μάλιστα και τις πηγές… έμπνευσης για κάθε ένα από αυτά, για παράδειγμα έναν συνεργάτη του για το Charlotte The Harlot και έναν φίλο του για το Prowler.

Όσο για το πώς δικαιολογεί το  τεράστιο διάστημα που πέρασε μέχρι να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, ο Dennis Wilcock ισχυρίζεται ότι δεν είχε τύχει να ακούσει τα τραγούδια μέχρι σήμερα.

Στην ίδια αγωγή εμπλέκεται και ο Terry Wilson-Slesser που ζητάει αποζημίωση για τους στίχους του Hallowed Be Thy Name, αφού όπως ισχυρίζεται υπάρχουν στο τραγούδι των Beckett με τίτλο Rainbow’s Gold από το 1974.

Με μια γρήγορη ματιά στους στίχους και των δύο τραγουδιών βλέπουμε ότι απλά στο πρώτο υπάρχουν οι φράσεις: «Mark my words» και «Catch your soul, he’s willing to fly away».

Η πλευρά των Iron Maiden χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως εξοργιστικές και γελοίες.  Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ