Οι διοργανωτές Under the Sun παρουσιάζουν το φεστιβάλ στο Roxx!
News

Οι διοργανωτές Under the Sun παρουσιάζουν το φεστιβάλ στο Roxx!

Το Under the Sun Rock Festival είναι ένα νέο festival που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, κάτω από τον καυτό ήλιο στην παραλία του Σχίνου, δίπλα στην θάλασσα, στο Cariocas Beach Bar. Ένα νέο φεστιβάλ το οποίο έχει ως στόχο να ενώσει την rock και stoner ελληνική σκηνή, με μπάντες – ορόσημο στον συγκεκριμένο ήχο.

Για να μάθουμε περισσότερα για το φεστιβάλ, την φιλοσοφία του, αλλά και τον χώρο που το φιλοξενεί, μιλήσαμε με τους ευδιάθετους διοργανωτές του και μάθαμε όλα του τα «μυστικά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι θα λάβει χώρα στο χώρο του Cariocas Beach Bar. Πες μας δυο λόγια για το τι έχει φιλοξενήσει ο χώρος σας όλα αυτά τα χρόνια ύπαρξής του, όπως και δυο λόγια για την ιστορία του γενικότερα.

Το Cariocas είναι από τη φύση του μια μουσική φωλιά και μάλιστα μια από τις παλαιότερες εν ενεργεία στη χώρα. Με 21 χρόνια στη πλάτη του φέτος, γιορτάζει τα 20 χρόνια του, μιας και από λάθος μέτρημα δεν τα γιορτάσαμε πέρσι και για να κλείσω αυτό που άνοιξα , όταν γράφω φωλιά εννοώ η καβάτζα, το σπίτι στη παραλία στη άκρη του πουθενά, εκεί που ακούστηκαν από τα χειροποίητα ηχεία του δεκάδες είδη μουσικής από μπάντες, οργανοπαίχτες και δικοθέτες με  ποιότητα και με έναν μόνο διαχωρισμό από εμάς, στο τι πρεσβεύει η καλή και η κακή μουσική. Στη πλειοψηφία τα έχουμε καταφέρει, τώρα ο καθένας μπορεί να βγει να πει το κοντό και το μακρύ του και ας μη το έχει μακρύ…

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι πως τα 21 χρόνια είναι πολλά και η προσπάθεια κρίνεται από την παρακαταθήκη που αφήνεις πίσω. Προσωπικά είμαι περήφανος για το μικρόβιο που έσπειρα με σε όλες τις γενιές που μεγάλωσαν εκεί μέσα αλλα και για τις αναμνήσεις που χαρίσαμε.

Φιλοξενείτε ένα από τα πιο καυτά line-up της εγχώριας σκηνής και δεν μπορώ παρά να ρωτήσω: Ποια η σχέση σας με τον heavy rock ήχο και ποια η σχέση σας με την εγχώρια ροκ σκηνή; Είστε οπαδοί της ή καλείστε να την ανακαλύψετε τώρα, ένεκα της νέας διοργανωτικής σας απόπειρας;

Ευελπιστώ πως έχουμε φτιάξει ένα σωστό ροστερ για το πρώτο μας φεστιβάλ. Δουλέψαμε πολύ με τον Αλέξανδρο πάνω σ’ αυτό και με τη φροντίδα του Λάμπρου και τον λοιπών συγκροτημάτων στήθηκε  ένα πολύ υγιές σχήμα και πολύ σωστά κατανεμημένο. Είμαι σίγουρος για τη ποιότητα των συγκροτημάτων, αλλά θα κριθεί στο αποτέλεσμα αν ήταν όλα έτσι όπως τα οραματιστήκαμε, πάντα μιλώντας για το μουσικό μέρος.

Μεγάλωσα σε μια γειτονιά που στη μια γωνιά είχε τη Rainbow και στην άλλη το Orient express train. Έχω ακούσει και έχω χορέψει και έχω τσαμπουκαλευτεί και χαμουρέψει με Ροκ, Hard Rok k Metal όσο η μόδα ή η άποψη επέβαλαν στις γενιές των 70’s, 80’ς κ 90΄s. Τότε που τα πρώτα μας βινύλια και τα band t-shirts τα καβατζάραμε μαζί με τα στριφτά για να μην έχουμε απώλειες μιας και η σκηνή ήταν του διαβόλου.

Τι κάνει τόσο ξεχωριστό τον χώρο του Cariocas Beach Bar; Έχω ακούσει τόσο πολλά για αυτόν όλα αυτά τα χρόνια, λόγω της Odyssias (που προέρχεται από την ίδια διοργανώτρια αρχή ως φεστιβάλ), από οπαδούς του ηλεκτρονικού ήχου και παραθεριστές.

Χαίρομαι πάρα πολύ για την ερώτηση που μου κάνετε. Το Cariocas είναι ο κόσμος του και το ανάποδο. Έχει οραματιστεί , σχεδιαστεί και δημιουργηθεί απο τον θρυλικό Papa George και είναι η παρακαταθήκη του σε όλους μας. Ο χώρος έχει ποτιστεί με τέτοιο vibe από τον κόσμο που πέρασε και αυτά που έζησε εκεί, που το νιώθεις μέσα στη ψυχή σου με το που πατάς στη ξύλινη χειροποίητη κιβωτό μας. Είναι μια μήτρα ουδέτερου γένους, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. Φαντάσου πως είμαστε στο κόλπο της θεάς Ήρας, (ο ναός της είναι ένα τσιγάρο δρόμος) και αυτό δυναμώνει τα παραπάνω ακόμα περισσότερο. Απελευθερώνεσαι και το νιώθεις σπίτι σου με το καλημέρα, είναι το σπίτι μας στη παραλία και το ανοίγουμε κάθε καλοκαίρι για ποτό, κους κους, κουμ κουατ, κουν καν, κουν φου και πολλή μουσική. Πολλή όμως, για τους φίλους και τους φίλους των φίλων, από όλες τις μεριές του πλανήτη και ακόμα παραπέρα.

Εκτός από τις μουσικές συναυλίες τι άλλο θα δούμε στο Cariocas Beach φέτος;

Είμαστε σε μια anniversary χρονιά για τα 20 χρόνια μας (που είναι στα 21). Ξεκινάμε από το Under the Sun Rock Festival και συνεχίζουμε με το πρώτο House on the beach διήμερο  στις 7 και 8 Ιουλίου, με μια πλειάδα από τους Έλληνες djs που στήσαμε τα πρώτα Sunday afternoon beach parties στο Ελλάντα και κλείνουμε το διήμερο με guest dj το Joe τον Claussell. Το επόμενο τριήμερο είναι της Odyssias, 13-14-15 Ιουλίου, με το 3rdEye edition της. Γίνεται τριών χρονών, με διαφορετικό μουσικό μοτίβο κάθε μέρα και πολλές δράσεις για μικρούς, μεγάλους και secret stages για τους ανεξάντλητους χορευτές.

Ακολουθεί το Anniversary PARTY για τα 20-21 χρόνια μας στις 28-29 Ιουλίου, σε ένα διήμερο με έναν surprise guest και άλλους τόσους djs που δεν χώρεσαν στο πρώτο διήμερο.

Το πρώτο Τiki Surf band Gathering, γίνεται την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου, 5 του μηνός, από 5 surf bands με πολλή αγάπη σ’ αυτό που κάνουν τόσα χρόνια. Μας κάνουν ένα long ride με τη πολύχρωμη malibu σανίδα τους, σε τόπους τροπικούς, με λουλούδια στο λαιμό και καρύδες-αλκοόλ μέχρι το πρωί. Τα κορίτσια μην ξεχάσω….

Ο Αύγουστος είναι γεμάτος από παρτάκια στη παραλία, στα βουνά, στα disco ντανσφλορς με dj Panu να πετάει μπλούζα απο το δεκάλεπτο και latin με dj Bill και όποιος αντέξει.

Σεπτέμβρη αρχίζουν τα prive για τους παλαιούς και τους νέους που θέλουν να παλαιώσουν.

Σίγουρα ξεχνάω πολλά, αλλά είστε εσείς  εδώ.

Προτείνει το Under The Sun στους επίδοξους festivaliers του, λύσεις στο κομμάτι μεταφοράς, διαμονής και σίτισης; Πες μας δυο λόγια.

Ευχαριστώ για τη πάσα και με λίγα λόγια να πω πως υπάρχει MAGIC BUS και για τις 2 μέρες σε πολύ χαμηλή τιμή, μόνο που πρέπει να προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριο σας από τη σελίδα προπώλησης μας στο viva.gr. Έκπτωση 20% για τους κατόχους εισιτηρίων στο οργανωμένο κάμπινγκ του χωριού μας, καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια ακριβά και φτηνά, και θα τα βρείτε όλα στη σελίδα μας αναλυτικά. Όσο για τους freecampers, έχει πολύ ψωμί αρκεί να σεβαστούν το τόπο, ακούτε ρέι;

Συναντάμε και εδώ ένα πολύ φτηνό εισιτήριο. Είναι αυτός ο τρόπος σας να είστε κοντά στον καταναλωτή και τον οπαδό ή σας το επιτρέπουν τα logistics του φεστιβάλ;

Δεν ζούμε στον Άρη, ακόμη. Παιδιά της πιάτσας είμαστε βιοπαλαιστές, που δουλεύουν για να συντηρούν το σύστημα και στο τέλος του μήνα να βλέπουν τη τρύπα στο νερό και όλα αυτά μέχρι να στη βαρέσει και να τα διαολοστείλεις. Επανέρχομαι, λέγοντας πως το κρατάμε χαμηλά για να μπορέσει να έρθει ο κόσμος και να το ζήσει ανέμελα. Ήμασταν και είμαστε στο ίδιο σήμα, απλά κάποιος πρέπει να διασκεδάζει και κάποιος να τους διασκεδάζει, διασκεδάζοντας που τους βλέπει να διασκεδάζουν.

Ποιο φεστιβάλ θαυμάζετε, είτε εσωτερικού, είτε εξωτερικού και γιατί;

Afrika Burn, όλα τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες με διαφορετικό χρώμα και ίδια γεύση.

Ελευθερία έκφρασης, λόγου, χωρίς να μπορείς να αγοράσεις  κάτι, μα να μοιραστείς, και φαντάσου πως δεν θα σου λείψει τίποτα. 7 μέρες στη έρημο Tankwa 300 χιλιόμετρα έξω από το Cape Town, μας δίδαξε πως θα είναι στο μέλλον οι κοινωνίες χωρίς χρήμα και λίγη μούρη. Η έρημος είναι ισοπεδωτική και δεν χαρίζει στους αχάριστους, ευεργετεί τους ψυχωμένους. Κάναμε με τη μπάντα μας (εμου και Bill) τους Lovesick, ένα 14ωρο σετ προσφορά στη Μάνα γη και εκεί ξύπνησα. Τώρα μην σου πω για το ρίσκο που πήρα για να πάω εκεί, ιστορία-βιβλίο, και όχι για τώρα.

Που υστερούν οι εγχώριες φεστιβαλικές προσπάθειες σε σχέση με άλλες που συναντάμε εκτός Ελλάδος;

Σίγουρα στο όραμα, το σέρβις και στον χωρίς αύριο που μας διακατέχει πολλούς. Επίσης δεν υπάρχει καμία ουσιαστική βοήθεια από τους κρατικούς φορείς ως τώρα, έτσι ώστε να καταφέρουμε να προσελκύσουμε το φεστιβαλικό τουρισμό στη χώρα μας. Μιλάμε για ένα κομμάτι εκατοντάδων χιλιάδων ταξιδιωτών που συντηρούν πρωτεύουσες, πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά ανα την υφήλιο για ένα μουσικό, καλλιτεχνικό γεγονός. Με τελευταίο παράδειγμα την Αλβανία που ξεκινάει φέτος να ανοίγει την αγορά με μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια, προβλέπω πως και οι Έλληνες ταξιδιώτες θα πηγαίνουν εκεί για διασκέδαση. Τόσο λυπηρό για τη χώρα που γέννησε το φεστιβάλ, να φτάνει να τον οικειοποιείται πλέον σε παρωχημένες παραστάσεις και συναυλίες από συνταξιούχους μουσικούς, απευθυνόμενη σε ένα κοινό που έχει γίνει ένα με τα αρχαία μάρμαρα της νομίζοντας πως αυτός είναι πολιτισμός. Φαντάσου να είχαμε ένα μουσικό, καλλιτεχνικό φεστιβάλ κάθε βδομάδα, πόσο καλό θα έκανε στη χώρα, που εσοδεύει πλέον μόνο από το συνάλλαγμα, αλλά και πόσο θα ανέβαζε το πήχη, δίνοντας ευκαιρίες, δυνατότητες, παιδεία και ποιότητα στον Έλληνα καλλιτέχνη βάζοντας τον ταυτόχρονα και αξιότιμα στη παγκόσμια αγορά! Να μην ξεχάσω βεβαίως βεβαίως πως αν υπήρχε λιγότερο ego, στους Έλληνες promoters θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί πολλά πράγματα και να κερδίζουμε αυτό το κατεστημένο. Αλλά ποιος κοιτάει ίσια τον άλλον στα μάτια σήμερα…

Ποια κριτήρια βρίσκονται πίσω από την επιλογή των σχημάτων του φεστιβάλ; Μπορεί ένα σχήμα απλά να δηλώσει συμμετοχή σε αυτό;

Καλά παιδιά είναι η απάντηση. Έτσι στήθηκε και η ομάδα που τους επέλεξε, πίσω από το UTS. Είναι το πρώτο πράγμα που κάναμε, μετά το μουσικό του πράγματος και μετά οι σάλτσες.

Ποιοι είναι οι κεντρικοί στόχοι πίσω από το Under the Sun. Να έχει επιτυχία, να γράψει ιστορία ή να μπορεί να επαναλαμβάνεται με πορεία ανοδική, χρονιά με τη χρονιά;

Ευελπιστούμε να γράψουμε χρόνια με το φεστιβάλ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα όλο και σε περισσότερες μπάντες να παίξουν στο σπίτι μας. Μια δισκογραφική με σκοπό να αναδείξει τις μπάντες για να βγουν προς τα έξω, θα είναι ένα επόμενο βήμα αν πάνε όλα καλά! Ίσως και να βρούμε μια πλαγιά εκεί στα Γεράνεια Βουνά μας και να κάνουμε μια τρέλα μέσα στο δάσος για μερόνυχτα και όποιος αντέξει!

Αν πούμε πως απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει τίποτα, ούτε τον χώρο, ούτε τις μπάντες, ποιες είναι οι -όσο το δυνατόν λιγότερες- λέξεις που θα επιλέγατε για να του δώσετε να καταλάβει τι θα συναντήσει εκεί;

Θα κάνουμε ένα Rock Beach Party για δυο μερόνυχτα, που θα ξεχάσει από που έρχεται και θα θυμάται μέχρι το επόμενο Under the Sun του.

Love Saves the Day…!

***

Αν σας αρέσει η θάλασσα, η rock μουσική, η καλοπέραση και ο ήλιος, τότε ο προορισμός σας για το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου είναι στην παραλία του Σχίνου, στο Cariocas Beach Bar. Εμείς θα είμαστε εκεί, εσείς θα το χάσετε;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το festival, επισκεφτείτε τη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook: https://www.facebook.com/underthesunrockfestival

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ