Όλα όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για τη σειρά-διάδοχο του Game of Thrones
News

Όλα όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για τη σειρά-διάδοχο του Game of Thrones

Μετά από πολλούς μήνες διεργασιών το HBO ανακοίνωσε ποιο από τα πέντε σενάρια που είχε ζητήσει να δουλευτούν, πήρε το πράσινο φως και θα αποτελέσει το πρίκουελ του Game of Thrones.

Έχει την υπογραφή της Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class, Kick-Ass) και του George R.R. Martin που θα έχει εμπλοκή στη σειρά ως παραγωγός, αφήνοντας για την Goldman την ιδιότητα της showrunner.

Και η έκπληξη ήταν ότι το πρίκουελ δεν θα ασχοληθεί με θέματα που πολλοί είχαν στο μυαλό τους ως επικρατέστερα, όπως η ιστορία του Αίγκον του Κατακτητή και το παρελθόν των Ταργκάρυεν γενικότερα αλλά ούτε και με την επανάσταση του Ρόμπερτ Μπαράθιον.

Μεταξύ μας τώρα, ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, αφού αυτές οι δύο συγκεκριμένες χρονικοί περίοδοι θα είχαν πολλά κοινά στοιχεία με το Game of Thrones.

Έτσι, θα γυρίσουμε πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στην εποχή των ηρώων. Η επίσημη περιγραφή που έδωσε στη δημοσιότητα το HBO μας βάζει στο κλίμα…

Εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones και καταγράφει την… κατηφόρα του κόσμου από τη χρυσή εποχή των ηρώων στην πιο σκοτεινή του ώρα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Από τα τρομακτικά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος μέχρι την πραγματική καταγωγή των White Walkers, τα μυστήρια της Ανατολής και τους Σταρκ των θρύλων… δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι ξέρουμε.

Τι νομίζουμε όμως ότι ξέρουμε; Οι λίγες περιγραφές που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη εποχή μας έρχονται από τα βιβλία του George R.R. Martin γενικά ενώ υπάρχουν συγκεντρωμένες στο  «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου».  Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

Πάμε να δούμε ένα μικρό εισαγωγικό κομμάτι για την εποχή των ηρώων:

Η εποχή των ηρώων κράτησε χιλιάδες χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων βασίλεια σχηματίστηκαν και διαλύθηκαν, οίκοι ευγενών ιδρύθηκαν και χάθηκαν και σπουδαία κατορθώματα επιτεύχθηκαν.  Ωστόσο, αυτά που πραγματικά γνωρίζουμε για εκείνες τις εποχές είναι ελάχιστα περισσότερα από όσα γνωρίζουμε για την εποχή της αυγής. 

Οι ιστορίες που έχουμε τώρα είναι έργο των Σέπτον και των Μέιστερ και γράφτηκαν χιλιάδες χρόνια μετά τα γεγονότα – όμως σε αντίθεση με τα παιδιά του δάσους και τους γίγαντες, οι Πρώτοι Άνθρωποι αυτής της εποχής των Ηρώων άφησαν πίσω τους κάποια ερείπια και αρχαία κάστρα που μπορούν να τεκμηριώσουν μέρος των μύθων, και υπάρχουν πέτρινα μνημεία στους τύμβους και αλλού σημαδεμένα με τους ρούνους τους.

Μέσα από αυτά τα απομεινάρια μπορούμε να αρχίσουμε να ξετρυπώνουμε την αλήθεια πίσω από τους μύθους.  (Απόσπασμα από το βιβλίο του George R.R. Martin «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου» που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τι εκδόσεις Anubis). 

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για να αναπτυχθούν οι ιστορίες που θα διηγηθεί η νέα σειρά που προς το παρόν δεν έχει όνομα. Από την περιγραφή της επίσης καταλαβαίνουμε ότι θα μπούμε στην εποχή των ηρώων στα τελειώματα της λίγο πριν την πιο σκοτεινή ώρα του κόσμου. Ποια είναι αυτή;

Μα φυσικά η μεγάλη νύχτα, για την οποία έχουν γίνει πολλές φορές αναφορές και στο Game of Thrones.

Από τις ίδιες ιστορίες μαθαίνουμε για τη Μεγάλη Νύχτα, όταν ήρθε ένας χειμώνας που κράτησε μία ολόκληρη γενιά – μια γενιά κατά την οποία παιδιά γεννήθηκαν, έγιναν ενήλικες και σε πολλές περιπτώσεις πέθαναν χωρίς να δουν ποτέ την Άνοιξη.

Μάλιστα, μερικές από τις λαϊκές παραδόσεις λένε ότι δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας. Τόσο βαρύς ήταν ο χειμώνας που ήρθε στον κόσμο.  (Απόσπασμα από το βιβλίο του George R.R. Martin «Ο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου» που κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τι εκδόσεις Anubis). 

Από εδώ και πέρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το περιεχόμενο της σειράς, αλλά μοιάζει λογικό να υποθέσουμε ότι μπορεί να δούμε την ιστορία του Night King, το χτίσιμο τους τείχους, τους πρώτους βασιλιάδες των Σταρκ ή ακόμα και τα πρώτα βήματα του Οίκου των Λάνιστερ.  Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio

Για όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα χρόνο μετά το φινάλε του Game of Thrones που είναι προγραμματισμένο για το 2019. Πάμε για το 2020 δηλαδή, αλλά δεν μας πειράζει καθόλου αφού το μεγάλο στοίχημα είναι η σειρά να προσεγγίσει έστω σε ποιότητα το Game of Thrones.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline, το γεγονός ότι ένα από τα πρίκουελ πήρε το πράσινο φως δεν σημαίνει ότι δεν θα προχωρήσει κανένα από τα άλλα τέσσερα. Μπορεί να έχουμε κι άλλο στην πορεία δηλαδή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ