Επίσημο: Το «Γιε μου» του Κόκοτα θα είναι στο άλμπουμ των Scars on Broadway
News

Επίσημο: Το «Γιε μου» του Κόκοτα θα είναι στο άλμπουμ των Scars on Broadway

Σας το είχαμε πει εδώ και καιρό αλλά πλέον είναι επίσημο. Σε επικοινωνία που είχαμε πριν από ένα μήνα μέσω Facebook με τον Daron Malakian, μας είχε αποκαλύψει ότι η instrumental διασκευή στο «Γιε μου» του Σταμάτη Κόκοτα θα περιέχεται στο νέο άλμπουμ των Scars on Broadway, αλλά δεν είχαμε μπει σε λεπτομέρειες.

Ο κιθαρίστας των System of a Down παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο Revolver και εκεί μιλάει φυσικά για το Diactator αλλά δίνει και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διασκευή.

Είναι ένα παλιό ελληνικό τραγούδι. Ο θείος μου είχε ζήσει στην Ελλάδα και είχε φέρει μαζί του στις ΗΠΑ μπόλικη ελληνική μουσική. Όταν ήμουν παιδί άκουγα πολλά τέτοια τραγούδια. Αυτό μου είχε κολλήσει. Αποφάσισα να κάνω μία instrumental εκτέλεση του τραγουδιού γιατί πάντα αγαπούσα τη μελωδία. Δεν είχα ιδέα τι έλεγαν οι στίχοι και τι έλεγε. Είναι ένα όμορφο αλλά και στενάχωρο τραγούδι. 

Οι επιρροές μου στο παίξιμο της κιθάρας έχουν πολύ μπουζούκι. Το έκανα instrumental γιατί δεν μπορούσα να τραγουδήσω στα ελληνικά. Είναι από τις αγαπημένες μου στιγμές στο άλμπουμ γιατί είναι τόσο αναπάντεχο! 

Άλλος ένας λόγος λοιπόν για να περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο άλμπουμ των Scars on Broadway που θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου και θα περιέχει συνολικά 12 τραγούδια. Το «Γιε μου» είναι το προτελευταίο τραγούδι του δίσκου.

Θυμηθείτε το από τη ζωντανή εκτέλεση του 2010.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ