Ο Daron Malakian τα είπε όλα για System of a Down και Scars on Broadway
News

Ο Daron Malakian τα είπε όλα για System of a Down και Scars on Broadway

Κάποια στιγμή το 2012 o Daron Malakian είχε ανακοινώσει ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο EP αλλά και άλμπουμ με τους Scars on Broadway. Θα ήταν η δεύτερη δουλειά μετά το ντεμπούτο του 2008. Μάλιστα στις τότε εμφανίσεις τους με τους Deftones στην Αμερική έπαιζαν πολλά από τα νέα τραγούδια, ενώ στο site του συγκροτήματος υπήρχε ένα απόσπασμα της στούντιο εκδοχής του Guns are Loaded.

Και μετά τίποτα…

Τα χρόνια πέρασαν, το άλμπουμ δεν κυκλοφορούσε και οι συναυλίες των System of a Down μας έδιναν την ελπίδα ότι ίσως τελικά να έχουμε νέο άλμπουμ από αυτούς.

Τελικά πριν από λίγες ημέρες, ο Daron Malakian ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί νέο άλμπουμ με τους Scars on Broadway και έχουμε ήδη στα χέρια μας το πρώτο single που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα. Δεν είχαμε όμως περισσότερες λεπτομέρειες μέχρι τη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Rolling Stone και τα είπε όλα.

Το νέο άλμπουμ λοιπόν θα έχει τον τίτλο Dictator, θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου με 12 τραγούδια, όλα από γραμμένα το 2012. Είναι δηλαδή το άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Ο Daron αποκαλύπτει ότι ο λόγος της καθυστέρησης ήταν ότι πίστευε πως κάτι θα γίνει με τους System of a Down κάτι που αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μοιάζει εφικτό αφού όπως λέει δεν είναι όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν απέκλεισε πάντως να συμβεί κάποια στιγμή. Άλλη μία ενδιαφέρουσα πληροφορία που έδωσε είναι ότι αυτή την εποχή γράφει και άλλα τραγούδιά με στόχο να κυκλοφορήσει σύντομα και τρίτο άλμπουμ με τους Scars.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε στο Rolling Stone:

Ηχογράφησα το άλμπουμ το 2012 και περίπου εκείνη την περίοδο οι System άρχισαν να παίζουν ξανά ζωντανά. Έτσι κάθε φορά συζητούσαμε μήπως κάνουμε ένα άλμπουμ. Όντας ο άνθρωπος που έχω γράψει το μεγαλύτερο ποσοστό των τραγουδιών των System of a Down σκέφτηκα ότι θα πρέπει να περιμένω για να δω τι θα γίνει. Ας κρατήσω τα τραγούδια για να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Το συζητήσαμε αλλά δεν ήμασταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Αλλά κάθε φορά που παίζαμε η συζήτηση προέκυπτε.

Έφτασα στο σημείο τώρα που πολύς κόσμος ρωτούσε, τι γίνεται με αυτό το άλμπουμ των Scars. Έτσι αποφάσισα να το κυκλοφορήσω. Το να μην ξέρω τι θα γίνει με τους System of a Down με κρατούσε πίσω στην κυκλοφορία του δικού μου υλικού. Πέρασε πολύ καιρός και είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους κυκλοφορώ νέα μουσική.

Είναι όλα τα τραγούδια από το 2012;

Ναι. Έπαιξα όλα τα όργανα. Μπήκα στο στούντιο και ηχογράφησα το άλμπουμ σε δέκα ημέρες. Ακόμα και τα ντραμς. Απλά το είχα αποθηκευμένο για έξι χρόνια.

Όταν έγραψες τα τραγούδια τα σκεφτόσουν ως τραγούδια των Scars on Broadway;

Ναι, αλλά αυτό το άλμπουμ έχει πιο μεγάλη γεύση System of a Down σε σχέση με το πρώτο. Υπήρχαν τραγούδια στο πρώτο άλμπουμ όπως το Stoner Hate και το Babylon που θα μπορούσαν να είναι των System,  αλλά σαν σύνολο έγερναν περισσότερο προς το rock. Αυτό το άλμπουμ έχει επίσης μια rock αίσθηση, αλλά γέρνει περισσότερο προς τους System, επειδή οι System έχουν μια πιο μεταλλική χροιά.

Είναι περίεργο που κυκλοφορείς ένα άλμπουμ έξι χρόνια μετά; Πρέπει να έχεις ωριμάσει ακόμα περισσότερο συνθετικά σε σχέση με τότε.

Εύχομαι να μην είχαν περάσει έξι χρόνια. Έχω μετανιώσει που δεν κυκλοφόρησα τίποτα εδώ και τόσο καιρό αλλά δεν είναι και τόσο περίεργο γιατί το στυλ μου είναι ακόμα εδώ. Είναι μέρος του χαρακτήρα μου και της υπογραφής μου, ακόμα και με τα πράγματα που γράφω τώρα. Θα βγάλω και τρίτο άλμπουμ με τους Scars σύντομα. Έχω γράψει πολλά τραγούδια και κάνουμε πρόβες με την μπάντα. Ελπίζω ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα μπούμε στο στούντιο.

Έχουν εγκαταλείψει οι System of a Down την ιδέα να γράψουν νέο άλμπουμ;

Όχι δεν έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Άκου να δεις, είμαι ο μεγαλύτερος φαν των System of a Down, εγώ έδωσα το όνομα στο συγκρότημα έτσι φυσικά και θέλω να το δω να γίνεται.

Αλλά είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας. Ακόμα βγαίνουμε έξω, κάνουμε συναυλίες και το απολαμβάνουμε. Αλλά το να ηχογραφείς άλμπουμ είναι εντελώς διαφορετικό από το να παίζεις τα τραγούδια που ήδη έχεις. Χρειάζεται λίγο περισσότερη συντροφικότητα, λίγο μεγαλύτερη δέσμευση από όλους και δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι είναι έτοιμοι να δεσμευθούν αυτή τη στιγμή. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα, δεν μπορώ να πιέσω κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Παρόλα αυτά η σχέση μας ως φίλοι και ως μπάντα είναι υγιής. Υπάρχει σεβασμός και υποστήριξη σε ότι κάνει ο καθένας από εμάς.  Δεν υπάρχει θέμα κακών σχέσεων και ότι δεν μπορεί κάποιος να μην είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον άλλον. Στο τέλος το θέμα είναι που βρίσκεται ο καθένας στη ζωή του και αν είναι έτοιμος να δεσμευθεί όσο εγώ.

Είναι θέμα δέσμευσης δημιουργίας του άλμπουμ ή υπάρχουν και καλλιτεχνικές διαφορές;

Είναι και δημιουργικό είναι και θέμα χρόνου. Δεν έχω παιδιά αλλά οι υπόλοιποι έχουν. Είναι διαφορετικό σημείο της ζωής τους. Δεν λέμε ότι δεν θα γίνει αλλά αυτή τη στιγμή αυτό είναι το σημείο που βρισκόμαστε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ