Πάμε για εμφύλιο πόλεμο στο Walking Dead;
News

Πάμε για εμφύλιο πόλεμο στο Walking Dead;

Μετά από περίπου δύο χρόνια και 40 επεισόδια το storyline των Saviors έφτασε επιτέλους στην ολοκλήρωση του στο Walking Dead. Ήταν μία περίοδος που ενώ μας προσέφερε ίσως τα πιο βαρβάτα επεισόδια της σειράς με την είσοδο του Νίγκαν, από εκεί πέρα ξεκίνησε μια απίστευτη ποιοτική κατρακύλα ξενερώνοντας ένα μεγάλο μέρος του κοινού που έχει επενδύσει πολύ χρόνο από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Και μπορεί τα επεισόδια που μας οδήγησαν στο φινάλε της Κυριακής να έδειξαν ότι υπάρχουν σημάδια ζωής, όμως αυτό που περιμέναμε όλοι ήταν ένα. Να ξεμπερδεύουμε με αυτό το θέμα και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Και ξεμπερδέψαμε με έναν τρόπο που ήταν βγαλμένος μέσα από το κόμικ με τον Ρικ να μην σκοτώνει τελικά τον Νίγκαν αν και για να λέμε την αλήθεια δεν βγάζει και πολύ νόημα να σου κόβουν τον λαιμό και να σε σώζει ένα μαθητευόμενος γιατρός στη μέση του πουθενά.

Δεν μας έχουν κόψει ποτέ τον λαιμό όμως οπότε δεν έχουμε προσωπική εμπειρία.

Ο Ρικ ακολούθησε κατά γράμμα την επιθυμία του Καρλ για ένα νέο κόσμο που θα πρέπει να χτιστεί πάνω στο έλεος και στην ειρήνη και ήταν αυτό το γενικότερο ύφος του επεισοδίου. Μια νέα αρχή δηλαδή.

Αυτή την άποψη δεν την συμμερίζεται ιδιαίτερα η Μάγκι που ήθελε να δει τον Νίγκαν νεκρό ως τιμωρία για αυτό που έκανε στον Γκλεν. Στο χωράφι της τελική μάχης φαίνεται να οπισθοχωρεί τελικά μετά τις κραυγές απόγνωσης όμως λίγο πριν το τέλος και σε μία μικρή σκηνή που ΔΕΝ υπάρχει πουθενά στο κόμικ φαίνεται ότι ετοιμάζει την αντεπίθεση της.

Το εξομολογείται στον Jesus, λέγοντας ότι ο Ρικ και η Μισόν έκαναν λάθος και αυτά που λέει έχουν την στήριξη και του Ντάριλ που βρίσκεται στο Χίλτοπ.

Βγάζει νόημα όλο αυτό; Όχι ιδιαίτερα αφού κανένας από τους συγκεκριμένους χαρακτήρες δεν έχει δείξει τέτοια σημάδια, εκτός και αν απλά εννοούν ότι θα μπουν κρυφά στο κελί και θα σκοτώσουν τον Νίγκαν.

Τα λόγια της Μάγκι όμως είναι ξεκάθαρα. Θα φροντίσουμε να δυναμώσουμε για να μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τότε θα δείξουμε στον Ρικ και τη Μισόν ότι έκαναν λάθος.

Όχι, επαναλαμβάνουμε δεν βγάζει κανένα νόημα αλλά μένει να δούμε το πώς θα χειριστεί η Angela Kang (η showrunner από την 9η σεζόν) την «καυτή πατάτα» που της άφησε στα χέρια ο Scott Gimple, που να θυμίσουμε ότι είναι ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση για τον θάνατο του Καρλ, ενώ ο χαρακτήρας του παραμένει ζωντανός στο κόμικ και μάλιστα παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Νίγκαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ