To ελικόπτερο στο Walking Dead ίσως δείχνει μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το κόμικ
News

To ελικόπτερο στο Walking Dead ίσως δείχνει μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το κόμικ

Το Walking Dead βαδίζει ολοταχώς στο τέλος της 8ης σεζόν και ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση του storyline των Saviors που κράτησε για περίπου δυόμιση χρόνια.

Και η αλήθεια είναι ότι τράβηξε μαζί του τη σειρά στα χαμηλότερα επίπεδα (και ποιοτικά και τηλεθέασης) από το ξεκίνημα της. Έρχεται λοιπόν η ώρα για μια νέα αρχή και σημάδια της έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε.

Αρχικά με τη μυστηριώδη γυναίκα που έκανε την εμφάνιση της λίγα επεισόδια πριν και τώρα με το ελικόπτερο που έσκασε ξανά μύτη στο επεισόδιο της Κυριακής.

H Jadis είχε αιχμάλωτο τον Νίγκαν και δεν έκανε ποτέ ξεκάθαρο το αν ήθελε όντως να τον σκοτώσει ή όχι. Αυτό που έκανε ξεκάθαρο ήταν πώς ήθελε να φύγει από εκεί και μάλιστα με τρόπο ασυνήθιστο για τη σειρά. Είδαμε λοιπόν τη Jadis να ετοιμάζει τη βαλίτσα της μέσα στο πεντακάθαρο καταφύγιο που βρισκόταν κάτω από τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών και να θέλει τη φωτοβολίδα για να την εντοπίσει το ελικόπτερο που θα έφτανε εκεί.

Το θέμα με τη φωτοβολίδα βέβαια είναι λίγο περίεργο αφού δεν ήταν νύχτα για να πεις ότι δεν την έβλεπαν και το ελικόπτερο κατέβηκε σε πολύ χαμηλό ύψος.

Παρόλα αυτά δεν έκανε τελικά στάση και άφησε τη Jadis πίσω.

Τι παίζει όμως τελικά με το ελικόπτερο; Αυτή τη φορά το είδαμε περισσότερο από κάθε άλλη και είναι δείγμα ότι κάτι άλλο μεγαλύτερο υπάρχει και μάλιστα όχι πολύ μακριά.

Το θέμα είναι το εξής. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα είναι πολύ πιθανό η σειρά να ξεφύγει από τη ροή των κόμικ και να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Θεωρητικά η επόμενη μεγάλη απειλή για τον Ρικ και την ομάδα του θα έπρεπε να είναι οι Whisperers που φοράνε μάσκες από το δέρμα των ζόμπι για να μπορούν να περνούν απαρατήρητοι και μάλιστα στα κόμικ το storyline έχει τόση έκταση όσο και αυτό των Saviors.

Δύσκολα όμως το Walking Dead θα έμπαινε ξανά σε κάτι τόσο μεγάλο και δεν αποκλείεται μπαίνοντας στην 9η σεζόν, είτε να γίνει η συγκεκριμένη περιπέτεια πολύ μικρότερη είτε η σειρά να την προσπεράσει κατευθείαν.

Και που να πάει θα ρωτήσετε. Να πάει κατευθείαν στο storyline της Κοινοπολιτείας που βρίσκεται αυτή την εποχή σε εξέλιξη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη ανθρώπων που έχει εμφανιστεί στο Walking Dead με πάνω από 50.000 κατοίκους ενώ διαθέτει και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ίσως λοιπόν έτσι να εξηγείται το ελικόπτερο αλλά και πάλι δεν εξηγείται το πώς η Jadis έχει τόσο στενή επαφή με αυτή την ομάδα και μάλιστα έχει και κανονισμένο ραντεβού.

Δύο επεισόδια απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της 8ης σεζόν και δύσκολα θα πάρουμε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αφού τα πάντα θα επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση του πολέμου με τους Saviors.  Είναι πράγματα που ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για να μάθουμε τι σημαίνουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ