10 άλμπουμ που άλλαξαν την ζωή των Poem
News

10 άλμπουμ που άλλαξαν την ζωή των Poem

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Unique”, οι Αθηναίοι progressive/alternative metallers Poem έρχονται δυναμικά το Σάββατο 31 Μαρτίου στο ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα), με σκοπό να το παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά. Επιστρέφοντας από την τέταρτη, συνολικά, ευρωπαϊκή τους περιοδεία, οι Poem υπόσχονται μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά.

Με αφορμή αυτή τη συναυλία αλλά και την κυκλοφορία του Unique”, ζητήσαμε από τους Poem να μας παρουσιάσουν τα 10 albums που τους άλλαξαν την ζωή. Ιδού οι απαντήσεις τους:

Metallica – Black Album

Ο πρώτος metal δίσκος που πήρα όταν ήμουν μόλις εννιά χρονών. Όταν άκουσα το “Sad But True”, όλα πήραν τον δρόμο τους.

Megadeth – Countdown To Extinction

Κατά την προσωπική μου άποψη, η κορυφαία στιγμή των Megadeth.

Sepultura – Chaos A.D.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε πολλά γι’ αυτό… Άλλαξε πολλά στο metal. Δίσκος με προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Pantera – Far Βeyond Driven

Όταν έβαλα την κασέτα (!!!) και πάτησα το play δεν ήξερα τι με χτύπησε. Ό,τι πιο heavy είχα ακούσει μέχρι τότε.

Alice in Chains – Dirt

Δεν κατάλαβα απ‘ την αρχή το μεγαλείο αυτού του δίσκου. Καταπληκτικές συνθέσεις και απίστευτη δουλειά στις φωνές. Μεγάλη επιρροή.

Slipknot – Iowa

Δεν ξέρω αν είναι ο αγαπημένος μου από Slipknot, αλλά είναι ο δίσκος που άλλαξε πολλά στη mainstream metal σκηνή.

Meshuggah – Nothing

Ό,τι και να πω είναι ελάχιστο… Όταν μιλάμε για djent νομίζω είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό. Μου άλλαξαν τον τρόπο που σκέφτομαι και αντιμετωπίζω τη μουσική.

Periphery – Periphery

Όταν είχα την ανάγκη για ένα φρέσκο άκουσμα στη metal σκηνή, ο αδερφός μου, μου πρότεινε να ακούσω στο Myspace (!!!) Periphery! Ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνα! Thanks bro!!!

Tesseract – Altered State

Πάντα μου ακούγονταν ενδιαφέροντες οι Tesseract αλλά κάτι έλειπε για να τους βάλω στις αγαπημένες μου μπάντες. Στο “Altered State” βρήκαν την προσωπικότητά τους, με τον Ashe O’Hara να δίνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να ανέβει η μπάντα στο επόμενο επίπεδο. Απλά μαγεία.

Death – Symbolic

Ίσως η μεγαλύτερή μου επιρροή. Αν με ρωτήσει κάποιος “Πες καμιά μπάντα που να μοιάζει με Death” θα έλεγα μόνο Control Denied. Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να τους αντιγράψει. Απ’ τις μεγαλύτερες απώλειες στο χώρο της μουσικής. R.I.P.

***

Μη χάσετε τους Poem το Σάββατο 31 Μαρτίου στο ΙΛΙΟΝ Plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα),  να παρουσιάζουν σε μια αξέχαστη βραδιά, το τελευταίο τους πόνημα με τίτλο Unique”.

Επισκεφτείτε το event της συναυλίας στο facebook για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/events/214741389075233

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ