H πρώτη μου φορά: Αναγνώστες του Roxx θυμούνται την πρώτη τους συναυλία
News

H πρώτη μου φορά: Αναγνώστες του Roxx θυμούνται την πρώτη τους συναυλία

Κάναμε μία πολύ απλή ερώτηση στη σελίδα μας στο Facebook. «Ποια ήταν η πρώτη σας συναυλία και τι θυμάστε από αυτή;».

Είχαμε δεκάδες απαντήσεις και μάλιστα από πολλές διαφορετικές δεκαετίες. Μεγαλύτερη εντύπωση μας έκαναν οι δύο φίλοι που είχαν δώσει το παρών στη συναυλία των Rolling Stones στη Λεωφόρο το μακρινό 1967, όταν οι περισσότεροι ήμασταν φυσικά αγέννητοι! Ακολουθούν κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές απαντήσεις χωρίς παρεμβάσεις από εμάς.

ChrisMetallica, 1993! Ξύλο με τους μπάτσους πέριξ της Νέας Σμύρνης, δακρυγόνα, γιαγιάδες να ανοίγουν τις πόρτες πολυκατοικιών και να βαζουν μέσα πιτσιρικάδες! Ωραίες εποχές!

Makis:  Rockwave 1999, mercyful fate, sodom και manowar… Θυμάσαι Χαράλαμπος ; manowar δεν έκατσες, μόνο εγώ τους άντεξα και μετά γύρισα μόνος σπίτι με τα πόδια… Ούτε κινητά ούτε τίποτα, η μάνα μου είχε τρελαθεί χαχα Δεν πληρώσαμε εισιτήρια, μαντραπηδα και μάλιστα κουτσάθηκα στη πτώση, στο βάθος ένας security να τρέχει να μας πιάσει αλλά χαθήκαμε στο πλήθος. Θυμάμαι εσένα να κάνεις το πρώτο σου bungee jumping. Τέλος Θυμάμαι και τον Στέλιο Ρόκο να σκάει μύτη πάνω σε harley και να τρώει γιούχα.

Nikos: Rockwave ’99… Φοβεροί exhumation, θεοι με λιωμένο corpsepaint Immortal (κέρδισαν εντυπώσεις, είχαν μόλις βγάλει και την επικούρα at the heart of the winter), μετριότατοι Sodom (code red era), δολιοφθορά στους Mercyful Fate (μας είχε προειδοποιήσει ο King για το Manowar crew), γελοίοι όσο δεν πάει οι headliners Manowar. 40+βαθμους υπό σκιά (αστειάκι) στον Αγ. Κοσμά, ξύλο με τους αναρχοθρασερς κι επικοφασιστων κάπου στα ενδιάμεσα.

PanagiotisMarilyn Manson 2005, Μαλακάσα. Ήμουν 15 και μαζί με τον κολλητό μου πήραμε τρένο για το terra vibe επειδή απλώς ακούσαμε πως έτσι πας εκεί. Ούτε google maps τότε ούτε τίποτα, απλώς ρωτούσαμε και ακολουθούσαμε άτομα που φαίνονταν να κατευθύνονται εκεί. Τέλος, λόγω του ότι είχα δει συναυλίες του σε dvd, ήθελα να μοιάζω λίγο πως ”ταιριάζω” εκεί οπότε την προηγούμενη μέρα έκανα το μαλλί μου μοϊκάνα κι έκανα τις 2 πρώτες τρύπες στα αυτιά μου.

Kostas: Iron maiden το 2004 αν θυμάμαι καλά και ότι ήρθαμε οδικώς από βόρεια Ελλάδα κοιμήθηκα στο αμάξι στο βενζινάδικο μπαίνοντας στη Μαλακάσα και μας χτύπησε το παράθυρο ο βενζινάς για να φύγουμε.

Christos: Motorhead 2002 στο θέατρο Λυκαβηττού. Την έναρξη της συναυλίας με το we are motorhead, τη λήξη με τον θόρυβο του overkill, “ντου”, καπνογόνα, φλεγόμενο δημοσιογραφικό βανάκι, πετροπόλεμος με μπάτσους.. Μαγεία!

Γιώργος: Γήπεδο Παναθηναϊκού, Rolling Stones Απρίλιος 1967 εποχή δικτατορίας.  Τι το ήθελε ο Mick Jagger να βγει με το κόκκινο γαρύφαλλο στην σκηνή; Η αστυνομία αυτομάτως μας θεώρησε όλους κουκούδια και ξεκίνησε το κυνηγητό και το ξυλοφόρτωμα. Εντελώς rock καταστάσεις!

EvaggelosSepultura early 90s… Arise… Ξύλο, σπασμένες καρέκλες, καπνογόνα, ΜΑΤ και διαφυγή υπό προστασία από μεγαλύτερους… .είχα κατουρηθεί πάνω μου. Πέρασα τέλεια…

TheodoreMetallica 1993 Νέα Σμύρνη Μετά τον χαμό μεταφορικά. Μετροποντικα με κλειστή τη Συγγρού και ποδαρόδρομος μέχρι την αρχή της Βουλιαγμένης για να πετύχουμε ταξί…

NikolaosBruce Dickinson 98′ Ιβανώφειο Θεσσαλονίκη. Εισαγωγή από number of the beast και τον Dickinson να λέει μετά ‘this is called the powerslave’

Μιχάλης: Scorpions και WhiteSnake το 2006 στο Καραϊσκάκη ήταν τέλεια Σάββατο πρέπει να ήταν έκλεισε ο λαιμός, φωνή δεν είχα αλλά άξιζε τον κόπο.  Έχω κρατήσει τα εισιτήρια, ανάμνηση ζωής.

NikoletaΒασίλης Παπακωνσταντίνου κάπου 92-93 δεν θυμάμαι ακριβώς…νιάνιαρο τελείως μιλούσα δεν μιλούσα .Θυμάμαι όμως το χαμό που έγινε όταν βγήκε κ το χαμό που γινόταν σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Όλοι χοροπηδούσαν, μαζί κ εγώ (απλά γιατί το έκαναν όλοι) Κ τον ξαναείδα το 2000 τότε έκανα το χαμό εγώ κ ήξερα γιατί.

StavrosΑπό ξένα γκρουπ 93 Metallica…..θυμάμαι να αγοράζω το εισιτήριο από το ιστορικό rock city στην ακαδημίας με μεγάλη προσοχή να το βάζω στην κάλτσα γιατί παίζανε πεσίματα για να στο πάρουν 5000 κόστος. Την ημέρα της συναυλίας τα επεισόδια δεν τα θυμάμαι ήμουν από τους πρώτους που μπήκαμε στο γήπεδο αλλά θυμάμαι τους μαλάκες που κράζανε την λευκή συμφωνία κ παίζανε μπουκαλοπόλεμο. Στο τέλος κατάφερα κ έπιασα μια πένα από τις πολλές που πέταξε ο Χετφιλντ μετά από μάχη.

Nicko:  Iron Maiden 2008 Μαλακάσα. Στο aces high έκανα headbanging με τον Φοίβο. Ναι τον γνωστό που έχει γράψει το Α πα πα πα πα πα πα πα πα πα!!! Μεγάλες στιγμές

KazaboubouCandlemass – 15 Δεκεμβριου 1989 – Ρόδον. Θυμάμαι τα πάντα. Asphyx (Έλληνες) άνοιξαν τη συναυλία, πολύ ξύλο, το stagediving πήγαινε σύννεφο. Πιτσιρίκος, κάθισα μπροστά-μπροστά (δεν υπήρχε μπάρα τότε), ο Messiah περνάει πριν αρχίσει η συναυλία τους, κάνει hi-five με όλους μας, τρελαίνομαι. Βγαίνει ο καλόγερος στη συναυλία, το stagediving συνεχίζεται από τους γύρω μου λες και έπαιζαν οι Kreator. Κάποιος με σπρώχνει χωρίς να το ζητήσω, είμαι ο μισός πάνω στη σκηνή. Σκαρφαλώνω, το πρώτο stagediving της ζωής μου, στην πρώτη συναυλία της ζωής μου, στους μάστορες του doom. Σουρεάλ! Έκανα 1-2 ακόμα στη συνέχεια :D Καλά περάσαμε…

VaggelisMetallica Ριζουπολη 99. Monster Magnet support , τελειώνουν και ακούω τυπο να λέει “πά να φύγω τι να δω τωρα”. Σοβαρολογούσε.

Nikolaos: Metallica 1999,Ριζουπολη… Φύγαμε από Καρδίτσα με λεωφορείο στις 01:00,φτασαμε σταθμό Λιοσίων 5:00-5:30,υπνο στα παγκάκια ως να ξημερώσει, με τα πόδια μέχρι πλατεία Ομονοίας για να βρούμε εισιτήριο (ευτυχώς βρήκαμε), τηλέφωνο με τηλεκάρτα τον παιδικό μου φίλο Βαλάντη να μας φιλοξενήσει, πάμε σπίτι του, αράζουμε, φτάνει η ώρα για τη συναυλία, Monster Magnet γαμανε, βγαίνουν οι Metallica, βλέπω πρώτο τον Lars, μου κόβονται τα γόνατα και… Metallica Rules!

Kostas2004 Judas Priest, Nightwish, Queensryche. Πρώτη συναυλία κ δεν ήξερα πότε ξεκινάει κι έτσι χάσαμε τους Queensryche. Κρίμα! Χαμός με τους Nightwish που μόλις είχαν βγάλει το Once κ δεν χρειάζεται να πω τίποτα για το reunion των Priest. Ακούσαμε κ το United που ήταν φοβερή εμπειρία!

VassilisISIS /Jesu / Tim Hecker, 21-5-2005, λίγες μέρες προτού κλείσει το Ρόδον. Οι ISIS έπαιξαν σχεδόν όλο το Panopticon συν 2 κομμάτια από το Oceanic. Δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο…

Babis1997 Body Count Μύλος Θεσσαλονίκη. Πίτα από κόσμο και ανελέητο ξύλο.Στο Born Dead παραλίγο θα γκρεμιζόταν το κτίριο!

GeorgeΤρύπες, Λυκαβηττός Σεπτέμβριος 1993. Είσοδος με το ντου που έγινε μετά το πρώτο κομμάτι. Σκόνη, καπνογόνα, και πώρωση ατελείωτη.

ArdinoRammstein 2010 στη Μαλακάσα. Θυμάμαι να φεύγω μούσκεμα στον ιδρώτα απ τα φλογοβόλα.

PaulAt The Gates στο FUZZ το 14… χαραγμένο στη μνήμη μου το ομορφότερο μέταλ μωρό που έχω συναντήσει to this day

TasosSlayer rock of God’s Δραπετσώνα dead skin mask μα κατούρημα σε χημική τουαλέτα η οποία σείστηκε από την ένταση

ThodorisSodom Kreator Destruction 2002 Υδρόγειος ΧΩΡΙΣ κάγκελο κ ως εκ τούτου μόνιμο stage diving!

TasosMetallica 2007 στη Μαλακασα! Θυμάμαι πως αλλού στεκόμασταν πριν ξεκινήσει η συναυλία και αλλού βρεθήκαμε μόλις ξεκίνησε το creeping death…

FotisLive AID – συναυλία για το AIDS στις 02/10/1988 στο Χαριλάου: Συμμετείχαν οι Bonnie Tyler, Jerry Lee Lewis, Joan Jett.

GeorgeRem 1999. Ανοιξαν οι Πυξ Λαξ την συναυλία και μάλιστα έπαιξαν πολύ καλά εκείνο το βράδυ διότι τότε ήταν στα ντουζένια τους ως συγκρότημα πολύ πριν το ξεφτιλίκι με τις συνεχείς βραβεύσεις. Αργότερα όταν ανέβηκαν οι Rem ξεκίνησαν με ένα κομμάτι από το “lotus” τον τότε πρόσφατο καινούργιο δίσκο της περιόδου εκείνη και από τα πρώτα σπρωξίδια που δέχτηκα φαινόταν ότι θα περάσω πολύ καλά(muhahaha).Ούτε κινητά ούτε βιντεοσκοπήσεις είχαμε τότε γιατί ο κόσμος χόρευε και τραγουδούσε όταν πήγαινε σε μια συναυλία. Επίσης ο Michael Stipe ευχαρίστησε 2 φορές τους πυξ λαξ για την support εμφάνιση τους(αλήθεια είναι όχι σχήμα λόγου). Όταν τελείωσε η συναυλία κάτι περίεργο έγινε στην έξοδο και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε κάποια στιγμή και πολύς κόσμος έφευγε πηδώντας από τα κάγκελα του Άγιου Κοσμά.

PaulRolling Stones Απρίλιος 1967, γήπεδο ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μετά τρέξιμο για να γλυτώσουμε από την αστυνομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ