Πάσχει από πάρκινσον ο Glenn Tipton των Judas Priest - Δεν θα έρθει στην Ελλάδα
News

Πάσχει από πάρκινσον ο Glenn Tipton των Judas Priest – Δεν θα έρθει στην Ελλάδα

Δυσάρεστα νέα μας έρχονται από το στρατόπεδο των Judas Priest αφού όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα ο Glenn Tipton πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης των Priest είχε διαγνωστεί πριν από μία δεκαετία με τη νόσο στα πρώτα της στάδια, όμως πλέον έχει προχωρήσει τόσο ώστε να του στερεί τη δυνατότητα να ανέβει στη σκηνή.

Η περιοδεία για το Firepower θα γίνει κανονικά και η ανακοίνωση αναφέρει ότι τη θέση του θα πάρει ο Andy Sneap. Γίνεται πάντως ξεκάθαρο ότι ο Glenn Tipton δεν αποχωρεί από το συγκρότημα και υπάρχει περίπτωση να ανέβει σε κάποιες περιπτώσεις στη σκηνή.

«Θέλω όλοι να ξέρουν ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Priest η περιοδεία να γίνει κανονικά και ότι δεν αποχωρώ από τη μπάντα, απλά ο ρόλος μου έχει αλλάξει. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ανέβω κάποια στιγμή στη σκηνή όταν νιώθω ότι μπορώ να παίξω. Έτσι κάποια στιγμή στο μέλλον ανυπομονώ να δω όλους τους υπέροχους οπαδούς μας από κοντά» τονίζει στην ανακοίνωση του.

Ο Glenn Tipton βαδίζει πλέον στα 71 του χρόνια και μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε στη σκηνή κανέναν από τους δύο ιστορικούς κιθαρίστες του συγκροτήματος αφού ο K.K. Downing αποσύρθηκε πριν από μερικά χρόνια.

«Είχαμε το προνόμιο να γίνουμε μάρτυρες της αποφασιστικότητας του Glenn και της αφοσίωσης του στο γράψιμο, τις ηχογραφήσεις και στη γενικότερη παρουσία των Priest. Είναι ένας πραγματικός ήρωας του metal. Δεν μας εκπλήσσει η επιμονή του να προχωρήσει η περιοδεία κανονικά και ευχαριστούμε τον Andy που θα έρθει μαζί μας για να πραγματοποιηθεί αυτή η επιθυμία. Όπως είπε και ο Glenn ανυπομονούμε να ανέβει κάποια στιγμή ξανά στη σκηνή μαζί μας. Σε αγαπάμε Glenn» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Το νέο άλμπουμ των Judas Priest κυκλοφορεί στις 9 Μαρτίου και το συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Ελλάδα στις 19 Ιουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ