Χιλιάδες πολύτιμα γραπτά του Stephen King καταστράφηκαν σε πλημμύρα
News

Χιλιάδες πολύτιμα γραπτά του Stephen King καταστράφηκαν σε πλημμύρα

O Gerald Winters αφιέρωσε περίπου μία εικοσαετία στη συλλογή σπάνιων εκδόσεων βιβλίων του Stephen King, ενώ είχε στην κατοχή του και πολλά από χειρόγραφα και ορίτζιναλ σημειώσεις του συγγραφέα.

Γύρισε ολόκληρο τον κόσμο για να τα βρει και πριν από μερικούς μήνες μετακόμισε στο Bangor του Maine (την πόλη κατοικίας του King) όπου είχε σκοπό να ανοίξει ένα μουσείο αφιερωμένο στον «Άρχοντα του Τρόμου».

Τα όνειρα του όμως και η τεράστια συλλογή του καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, όταν η αποθήκη που είχε συγκεντρωμένα τα πολύτιμα αποκτήματα του πλημμύρησε μετά από ατύχημα που συνέβη στο σύστημα ύδρευσης της γειτονιάς του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του, ο Gerald Winters, έχασε περίπου 2.000 χιλιάδες βιβλία και τουλάχιστον επτά από τα όριτζιναλ αρχικά γραπτά του King, ανάμεσα και ανάμεσα τους τα “Dolan’s Cadillac,” “Maximum Overdrive,” και “The Eyes of the Dragon.

Είχε επίσης στην κατοχή του σπάνια και υπογεγραμμένα γραπτά των J.R.R. Tolkien και George R.R. Martin. Όπως λέει τα περισσότερα από αυτά είναι αναντικατάστατα ενώ μόλις το 10% της συλλογής του παρέμεινε ανέπαφο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ