Οι Radiohead αρνούνται ότι έκαναν μήνυση στη Lana Del Rey για το Creep

Roxx |
Οι Radiohead αρνούνται ότι έκαναν μήνυση στη Lana Del Rey για το Creep - Roxx.gr

Έχει γίνει μεγάλο τζέρτζελο τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη της Lana Del Rey ότι οι Radiohead της έχουν κάνει μήνυση για το τραγούδι της Get Free και ζητούν το 100% των δικαιωμάτων του λόγω της ομοιότητας του με το Creep.

H τραγουδίστρια -μέσω twitter- τόνισε ότι αν και το τραγούδι της δεν είναι επηρεασμένο από το Creep (παρά το γεγονός ότι οι φωνητικές μελωδίες στα κουπλέ είναι ίδιες) είναι διατεθειμένη να δώσει ένα 40%.

Με δήλωση του, εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας των Radiohead (Warner/Chappell), ξεκαθαρίζει τα πράγματα τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει καμία μήνυση, παρά μόνο συζητήσεις των δύο πλευρών για δοθούν τα συνθετικά credits.

«Ως η εταιρεία των Radiohead, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Del Ray από τον περασμένο Αύγουστο. Είναι ξεκάθαρο ότι στα κουπλέ του Get Free υπάρχουν στοιχεία από τα κουπλέ του Creep, έτσι ζητάμε να υπάρξει η σχετική αναγνώριση των συνθετών. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση του, δεν έχει γίνει καμία μήνυση και οι Radiohead δεν έχουν πει ότι θα δεχτούν μόνο το 100% των δικαιωμάτων».

Είναι μια παράξενη υπόθεση αυτή, αφού και οι ίδιοι οι Radiohead έχουν κάνει στο παρελθόν οικονομικό συμβιβασμό με το συγκρότημα Hollies, για ομοιότητες μουσικές που έχει το Creep με το τραγούδι τους The air That I Breathe που κυκλοφόρησε το 1974.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ