Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary)
News

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary)

Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό το πράγμα. Ο Warrel Dane έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή…

Μια τεράστια απώλεια θρηνεί ο χώρος του Heavy Metal, αφού την τελευταία του πνοή άφησε ο Warrel Dane. Αυτή η τεράστια φωνή που μεγαλούργησε με τους Sanctuary και τους Nevermore σίγησε την Τετάρτη.

Την τραγική αυτή είδηση έκανε γνωστή ο Johnny Moraes που ήταν μέλος της μπάντας με την οποία ηχογραφούσε το σόλο άλμπουμ του και ήταν μαζί του όταν ένιωσε αδιαθεσία.

«Βρισκόταν στο διαμέρισμα που έμενε στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Προσπάθησα να του προσφέρω τις πρώτες βοήθειες και το ασθενοφόρο που καλέσαμε ήρθε πολύ γρήγορα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε ότι η υγεία του ήταν πολύ ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα λόγω διαβήτη αλλά και της εξάρτησης από το αλκοόλ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Warrel έφυγε από τη ζωή την ίδια ημέρα που χάσαμε το 2001 και τον Chuck Schuldiner των Death.

Ο Warrel Dane έγραψε ιστορία με τα δύο πρώτα άλμπουμ των Sanctuary (1987, 1990), ενώ στη συνέχεια με τους Nevermore κυκλοφόρησε μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ της τελευταίας 25ετίας πριν τη διάλυση του συγκροτήματος το 2011.

Το 2014 οι Sanctuary επέστρεψαν με το The Year that Sun Died.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ