Αυτός είναι ο λόγος που το HBO δεν ασχολήθηκε με τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδών
News

Αυτός είναι ο λόγος που το HBO δεν ασχολήθηκε με τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδών

Η μεγαλύτερη είδηση της χρονιάς για τον τηλεοπτικό χώρο, δεν ήταν άλλη από την απόκτηση των δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από το Amazon και τη σειρά που θα ετοιμάσει για το σύμπαν του Τόλκιν, αν και όπως σας έχουμε ξαναγράψει η πλοκή της θα εξελίσσεται πριν τα γεγονότα των ταινιών.

Το κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων ήταν τεράστιο με το Amazon να πληρώνει ένα ποσό κοντά στα 250 εκατ. δολάρια, ενώ στις συζητήσεις είχαν μπει τόσο το Netflix όσο και το HBO. Το HBO έκανε γρήγορα πίσω και ο CEO της εταιρείας, Richard Plepler, εξήγησε το γιατί.

«Προτιμώ το δικό μας προϊόν 100%» τόνισε αναφερόμενος φυσικά στο Game of Thrones και στα πέντε spin-off που είναι στα σκαριά με υλικό από το «κόσμο» του George Martin. «Θέλω πιο πολύ να δουλέψω με υλικό που έχει ταυτιστεί με το δικό μας brand».

Φυσικά και έχει τα δίκια του ο Richard Plepler, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε και το τεράστιο ρίσκο που που παίρνει με αυτή την κίνηση το Amazon αφού το συνολικό κόστος της παραγωγής για τις πέντε σεζόν που έχουν δεσμευθεί να κάνουν θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο.

Τι να του πει όμως αυτό το ποσό του Jeff Bezos (ο ιδιοκτήτης της Amazon) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους το κόσμου, ενώ μόνο από τη Black Friday το κέρδος του έφτασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σε μία μέρα δηλαδή έβγαλε ολόκληρο το κόστος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ