O πρόεδρος της Ινδονησίας μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει το box set του Master of Puppets
News

O πρόεδρος της Ινδονησίας μπορεί να αναγκαστεί να επιστρέψει το box set του Master of Puppets

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε μεγάλο θέμα στα ιντερνετς το δώρο που έκανε ο πρωθυπουργός της Δανίας στον πρόεδρο της Ινδονησίας και γνωστό μεταλά Joko “Jokowi” Widodo. Ο λόγος ήταν φυσικά ότι το δώρο ήταν το box set της επανέκδοσης του Master of Puppets με την υπογραφή μάλιστα του Lars Ulrich.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα ιστοσελίδας της Ινδονησίας, που δεν ξέρουμε αν πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά γιατί το όνομα της είναι Coconuts (καρύδες), ο πρόεδρος της Ινδονησίας ίσως χρειαστεί να παραδώσει το δώρο στην Επιτροπή Διαφθοράς της χώρας που έχει ως αντικείμενο να ελέγχει τους πολιτικούς και τα κόμματα της χώρας για περιπτώσεις δωροδοκίας.

Με ανακοίνωση της η επιτροπή τονίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμα αναφορά από τον πρόεδρο για το δώρο που δέχθηκε. Σύμφωνα με το νόμο κάθε δώρο αξίας μεγαλύτερης των 75 δολαρίων πρέπει να δηλώνεται, με την τιμή του box set (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να ξεπερνά τα 150 ευρώ.

Ο Joko “Jokowi” Widodo την έχει πατήσει ξανά πριν από μερικά χρόνια όταν χρειάστηκε να παραδώσει στην επιτροπή ένα υπογεγραμμένο μπάσο που του είχε κάνει δώρο ο Robert Trujillo.

Πάντως το γραφείο του ενημέρωσε ότι θα παραδώσει την αναφορά εντός 30 ημερών όπως ορίζει η νομοθεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: