Γιατί το soundtrack του Punisher μοιάζει με άλμπουμ του Marilyn Manson;
News

Γιατί το soundtrack του Punisher μοιάζει με άλμπουμ του Marilyn Manson;

Όσοι ξεκινήσατε ή έχετε ήδη ολοκληρώσει το Punisher που ανέβηκε στο Netflix την προηγούμενη Παρασκευή, ίσως να παρατηρήσατε ότι το soundtrack της σειράς έχει πολλά κοινά στοιχεία με το στυλ του Marilyn Manson στα δύο τελευταία άλμπουμ του. Το Pale Emperor και το Heaven Upside Down.

Όντως ισχύει αυτό και η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Ο άνθρωπος που υπογράφει το soundtrack της σειράς δεν είναι άλλος από τον Tyler Bates.

O 52χρονος μουσικός συνεργάζεται με τον Manson τα τελευταία χρόνια και έχει γράψει μεγάλο μέρος της μουσικής στα δύο άλμπουμ που προαναφέραμε, ενώ φυσικά είναι γνωστός από τη δουλειά του σε soundtrack εδώ και 20 χρόνια, αν και η καριέρα του απογειώθηκε την τελευταία δεκαετία, με τις συνεργασίες του με τον Ζακ Σνάιντερ (300, Watchmen κ.α.) αλλά και τον Τζείμς Γκαν στα Guardians of the Galaxy.

Μία από τις δουλειές του που έχει και πολλά κοινά στοιχεία με αυτήν στο Punisher, είναι για τα δύο soundtrack του John Wick. Στο πρώτο μάλιστα είχε χρησιμοποιήσει και το Killing Strangers από το Pale Emperor που τότε δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα.

Και στη σειρά του Netflix ακούγεται τραγούδι του Manson. Πιο συγκεκριμένα στο 11ο επεισόδιο και στην εναρκτήρια σκηνή ακούγεται το Faited, Faithful, Fatal που δεν είναι άλλο από την ακουστική εκδοχή του Mephistopheles of Los Angeles.

Περιττό να πούμε ότι η συνεργασία του Bates με τον Manson έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από επιτυχημένη μέχρι σήμερα, ενώ το soundtrack του Punisher δένει άψογα με τη μαυρίλα της σειράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ