Οι 5 μπάντες που ορίζουν τον μοντέρνο μέταλ ήχο κατά τους Kin Beneath Chorus
News

Οι 5 μπάντες που ορίζουν τον μοντέρνο μέταλ ήχο κατά τους Kin Beneath Chorus

Οι Kin Beneath Chorus κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά το αριστουργηματικό Invia που πραγματικά παρέδωσε μαθήματα του πως πρέπει να ηχεί το μοντέρνο ακραίο και εναλλακτικό μέταλ.

Σε μία περίοδο που τα ακούσματα του εγχώριου κοινού, κάθε άλλο παρά ρέπουν προς τα εν λόγω ιδιώματα, σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως ο καθένας μας πρέπει να δώσει μία ευκαιρία / ακρόαση στην εν λόγω δισκογραφική δουλειά και μπάντα, ειδικότερα από τη στιγμή που αμφότερα διέπονται από υψηλή ποιότητα και μια αξιοθαύμαστη μοναδικότητα, στην εποχή και τη χώρα του επαναλαμβανόμενου και του τετριμμένου.

Εν όψει της ζωντανής εμφάνισης των Θεσσαλονικιών στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα) το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, τους ζητήσαμε να μας πουν τη δική τους γνώμη για τα πέντε μουσικά σχήματα που στην παρούσα φάση ΟΡΙΖΟΥΝ τον ακραίο μοντέρνο / σύγχρονο ήχο. Οι απαντήσεις τους δεν μας ξάφνιασαν, πως θα μπορούσαν όμως, από τη στιγμή που κάποια πράγματα, παρωχημένα ή όχι, είναι όπως είναι και καλό είναι να λέγονται!

Parkway Drive

Οι αρχηγοί του metalcore, μετά από κάθε τους δίσκο βλέπουμε πολλές μπάντες να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Πέρα από αυτό, τα live shows τους είναι σε ΑΛΛΟ επίπεδο. Όσοι τους έχουν δει live, ξέρουν…


Thy Art is Murder

Κρατάνε ζωντανό το deathcore. Επίσης έχει πλάκα που ενώ στον πρώτο δίσκο σου έλεγαν να ξεκοιλιάσεις τη πουτ*** τη γκόμενα σου, τώρα πια σου μιλάνε περί ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τη δύναμη της χειραγώγησης των θρησκειών. Cool, right?


Meshuggah

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τους κυρίους, πιστεύουμε. Τους ξέρετε;


Periphery

Μια μπάντα που έχει αλλάξει πολύ από το πρώτο δίσκο, κι όμως συνεχίζει να είναι η ίδια, με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Ιδιαίτερος ήχος και πάντα ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους του ιδιώματος. Κάποιοι μπορεί να μην αντέχουν τα φωνητικά του Sotelo, ωστόσο είναι αυτός που δίνει αυτό το ιδιαίτερο χρώμα στου εν λόγω σχήμα.


Gojira

Οι τρελοί Γάλλοι που αποτελούν πια ένα “σταθμό” για τον ακραίο μέταλ ήχο. Βαρβάτοι, απλοί και καθηλωτικοί. Μεγάλη αγάπη από παλιά. Δεν τους έχουμε δει live δυστυχώς, οπότε δεν ξέρουμε να σας πούμε πολλά για τις εμφανίσεις τους. Δισκογραφικά και σε ότι video έχουμε δει όμως είναι τουλάχιστον επικοί. Μάλλον θα πρέπει να φροντίσουμε να ξενιτευτούμε σύντομα ή να ελπίζουμε να επιστρέψουν στα ελληνικά εδάφη!


Οι Kin Beneath Chorus παρουσιάζουν το Invia ζωντανά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα). Μαζί τους θα εμφανιστούν τα ανερχόμενα σχήματα των Rectifire και Mask of Prospero.

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: www.facebook.com/events/129229664377652

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ